Λιπαρά μαλλιά και το καλοκαίρι; 4 tips για να το αντιμετωπίσεις

Αν και υπάρχουν οροί για την καταπολέμηση του φριζαρίσματος και τα σπρέι που ενισχύουν τη λάμψη, εξακολουθούν να υπάρχουν σχετικά λίγες λύσεις για τους τύπους μαλλιών που εμφανίζουν λιπαρότητα! Αυτό συμβαίνει συνήθως στις κοπέλες που έχουν πιο λεπτή τρίχα μαλλιών. Όταν τα μαλλιά σου δείχνουν λιπαρά, το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να τα βαρύνεις με ακόμη περισσότερα προϊόντα.
Trust me, δεν θα πετύχεις το αποτέλεσμα που θέλεις έτσι και ξέρω πολύ καλά ποιο είναι αυτό. Να απαλλαγείς από τη λιπαρότητα των μαλλιών και σήμερα σου έχω 4 tips για να τα καταφέρεις.

It’s beauty time: Πώς θα οργανώσεις τα προϊόντα ομορφιάς για να βρίσκεις πάντα αυτό που θέλεις
Τι προκαλεί την λιπαρότητα στα μαλλιά;
Πριν εξετάσουμε πώς να διαχειριστούμε σωστά τα λιπαρά μαλλιά, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τι τα προκαλεί.
Τις περισσότερες φορές, τα λιπαρά μαλλιά προκαλούνται από τη συσσώρευση υπερβολικού σμήγματος. Όπως ίσως έχεις ακούσει, το σμήγμα είναι ένα φυσικό έλαιο που παράγεται στους σμηγματογόνους αδένες  που βρίσκονται κοντά στους θύλακες των τριχών σου. Το σώμα σου μπορεί συνήθως «να πει» πόσο έλαιο χρειάζεται να αναπαράγει για να διατηρήσει το τριχωτό της κεφαλής σου υγιές και ενυδατωμένο.

@audreyvictoria_ Comfortably warm NOT scalding please ? #hairtok #oilyhairhacks ♬ original sound – Liveforlana_

Δυστυχώς, οι αδένες  μερικές φορές προκαλούν υπερβολική παραγωγή σμήγματος, με αποτέλεσμα την υπερβολική ποσότητα λιπαρών που αφήνουν το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά να φαίνονται  λιπαρά. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε εσωτερικούς παράγοντες όπως μια ορμονική ανισορροπία ή εξωτερικούς παράγοντες όπως η καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου.

Εφάρμοσε το conditioner με τον σωστό τρόπο
Το conditioner είναι απαραίτητο και για τους λιπαρούς τύπους μαλλιών. Παρέχει μια υγιή δόση ενυδάτωσης, θρέψης και προστασίας που τα λέπια της τρίχας σου δεν μπορούν να λάβουν μόνο από το σαμπουάν. Το κλειδί, ωστόσο, είναι να βρεις αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες μαλλιών σου.
[embedded content]
Ο τρόπος που εφαρμόζεις το conditioner είναι επίσης πολύ σημαντικός παράγοντας για να ισορροπήσεις την λιπαρότητα. Αυστηρά, πρέπει να το εφαρμόζεις στις άκρες των μαλλιών σου και όχι στο τριχωτό της κεφαλής.  
Tip: Ξέπλυνε πολύ καλά τα μαλλιά σου! Μερικές φορές, αυτό που θεωρείς εσύ λιπαρότητα, είναι α …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss