Ληστεία αλά Ροζ Πάνθηρες: Πήραν 23 ρολόγια αξίας άνω των 250.000 ευρώ

«Χτύπησαν» με γρήγορες κινήσεις, πήραν τα κλοπιμαία και εξαφανίστηκαν από δρόμους όπου περιπολούν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Συνολικά 23 ρολόγια αφαίρεσαν οι κουκουλοφόροι ληστές από το κατάστημα ρολογιών στην «καρδιά» της Αθήνας.
Τα ρολόγια είναι σπάνια, με την εκτιμώμενη αξία τους να ξεπερνά –ενδεχομένως κατά πολύ- τις 250.000 ευρώ. Η Αστυνομία θα κάνει αναλυτική καταγραφή των κλοπιμαίων. Την έρευνα ανέλαβε το Τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής, που στο παρελθόν έχει «ξηλώσει» μεγάλες σπείρες που «χτυπούσαν» κοσμηματοπωλεία και μάλιστα διεθνικού χαρακτήρα.

Αίσθηση προκαλεί ότι οι τέσσερις ένοπλοι κουκουλοφόροι έβαλαν στο στόχαστρό τους κατάστημα που βρίσκεται σε έναν από τους τέσσερις πιο κεντρικούς δρόμους του κέντρου της πρωτεύουσας και μάλιστα εν μέσω εορταστικής περιόδου. Δηλαδή, μίας περιόδου που το κέντρο της Αθήνας είναι γεμάτο κόσμο. Το κατάστημα βρίσκεται απέναντι από την παλιά Βουλή στην οδό Κολοκοτρώνη.
Η δράση τους δείχνει σπείρα «επαγγελματιών». «Χτύπησαν» με γρήγορες κινήσεις, πήραν τα κλοπιμαία και εξαφανίστηκαν από δρόμους όπου περιπολούν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Ήξεραν ότι οι δρόμοι της Αθήνας είναι μποτιλιαρισμένοι και γι’ αυτό χρησιμοποίησαν μοτοσικλέτες για τη διαφυγή τους. Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι τα ρολόγια που κλάπηκαν έχουν σειριακούς κωδικούς που τα καθιστούν «μοναδικά», προκειμένου να μη μπορεί αυτός που θα τα κλέψει να τα πουλήσει. Το γεγονός αυτό οι δράστες εκτιμάται ότι το γνώριζαν και έτσι οι αστυνομικοί θεωρούν ότι έχουν να κάνουν με «επαγγελματίες» που ενδεχομένως να έχουν άλλους τρόπους «ρευστοποίησης».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αφαίρεσαν 23 πανάκριβα ρολόγια. Μαζί τους είχαν σφυρί (πιθανότατα για να σπάσουν βιτρίνες κοσμημάτων), το οποίο βρέθηκε από τους αστυνομικούς στο κατάστημα. Όταν εμφανίστηκαν με τις κουκούλες έξω από το κατάστημα, απείλησαν και χτύπησαν τον φύλακα για να μπουν στο εσωτερικό. Το κατάστημα διαθέτει πόρτες ασφαλείας και συστήματα συναγερμού.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό των μελών της σπείρας, χωρίς να αποκλείεται και το σενάριο να πρόκειται για «εισαγόμενους» ληστές.
Σχετικές ειδήσεις


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss