LIVE: Αυτά είναι τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο δημόσιο – Ενεργειακοί υπεύθυνοι σε κάθε φορέα

Ενεργειακή κρίση: Παρακολουθήστε την ανακοίνωση, από τους αρμόδιους υπουργούς, των μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας στο ελληνικό δημόσιο.

Ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης και ο αναπληρωτής υπουργός, Θεόδωρος Σκυλακάκης, υπό τον συντονισμό του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ανακοινώνουν τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση έτσι ώστε να υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας στο ελληνικό δημόσιο.
Ο σχεδιασμός προβλέπει εξοικονόμηση κατά 10% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας σε 212.000 ρολόγια του δημοσίου τομέα.

Δείτε LIVE την ανακοίνωση των μέτρων:

Κώστας Σκρέκας: Αντιμετωπίζουμε τριπλή ενεργειακή κρίση

Ο Κώστας Σκρέκας έκανε λόγο για τριπλή ενεργειακή κρίση (φυσικό αέριο, ρεύμα, πετρέλαιο) και την συνέκρινε με αυτή της πετρελαϊκής κρίσης της δεκαετίας του 1970. Την απέδωσε, δε, στον «εκβιασμό» της Ρωσίας. Ανέφερε δε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προτείνει στην Ε.Ε. τη λήψη επιπλέον μέτρων, ενώ μέχρι τώρα η «Ευρώπη καθυστέρησε χαρακτηριστικά», καθώς οι ελληνικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου βρίσκονται σε προτεραιότητα.
Στόχοι, η επίτευξη ενεργειακής επάρκειας και απεξάρτηση των ορυκτών καυσίμων από τη Ρωσία και η μείωση των λογαριασμών για τα νοικοκυριά. Εκτιμάται ότι η κατανάλωση ενέργειας στο Δημόσιο θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, ωστόσο «οφείλει να αποτελέσει το παράδειγμα για όλη την κοινωνία».
Οι τρεις άξονες:
-Μέτρα για μείωση της κατανάλωσης κατά 10% και σε ετήσια βάση στο 30%.

-Ψηφιακό σύστημα παρακολούθησης της κατανάλωσης.
-Κίνητρα και αντικίνητρα για την επίτευξη στόχων ενεργειακής εξοικονόμησης.
Ο υπουργός ζήτησε από όλους τους δημόσιους υπάλληλους να συμβάλλουν και με την ατομική τους συμπεριφορά σε αυτούς τους στόχους.
Άλλα άμεσα μέτρα είναι:
Φυσικός αερισμός του κτηρίου, έλεγχος για το κλείσιμο των υπολογιστών και των λαμπτήρων στα γραφεία.
-Βελτιστοποίηση του φωτισμού στον δημόσιο χώρο – υπολογίζεται ότι μπορεί να εξοικονομηθεί έως και το 50% της ενέργειας με αυτόν τον τρόπο.
-Το πρόγραμμα «Ηλέκτρα» (κόστους 640 εκατ. ευρώ) που θα ξεκινήσει άμεσα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων του Δημοσίου.
Μάκης Βορίδης: Ενεργειακός υπεύθυνος σε κάθε δημόσια υπηρεσία
«Αυτά που συζητάμε τώρα έχουν ήδη ενσωματωθεί σε κυβερνητική απόφαση του περασμένου Ιουλίου και προβλέπει την εξοικονόμηση ενέργειας», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.
Ένα βασικό μέτρο είναι η τοποθέτηση ενεργειακού υπεύθυνου στις δημόσιες υπηρεσίες ο οποίος θα πρέπει να οριστεί από τους φορείς του Δημοσίου.
«Θα παρέχ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss