ΛΟΑΤΚΙ+: Οι σημαίες που θα δεις να κυματίζουν την Μήνα Υπερηφάνειας

 Η 1η Ιουνίου σηματοδοτεί την έναρξη του Μήνα Υπερηφάνειας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.
Πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιούνιο για να τιμήσει τις ταραχές στο Stonewall, που σημειώθηκαν στα τέλη Ιουνίου 1969, το Pride αφορά επίσης τις κοινότητες που συγκεντρώνονται σε εορτασμό, διαμαρτυρία, ενότητα και αλληλεγγύη.
Ενώ οι εορτασμοί Pride ήταν διαφορετικοί τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, οι εκδηλώσεις του Pride ελπίζουμε ότι θα επανέλθουν φέτος.
Η σημαία του ουράνιου τόξου είναι ήδη ένα πολύ γνωστό σύμβολο του gay pride.
Ωστόσο, υπάρχουν πολλές περισσότερες σημαίες που χρησιμοποιούνται για να γιορτάσουν την ποικιλομορφία των σεξουαλικών ταυτοτήτων και των ταυτοτήτων φύλου και που είναι σημαντικό να γνωρίζουμε και να τις αναγνωρίζουμε.
Οι πολύχρωμες σημαίες
Το Queer In The World λέει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερες από 50 σημαίες, αν και ο αριθμός δεν είναι σταθερός – καθώς μπορεί να υπάρχουν πολλά σχέδια και παραλλαγές για οποιαδήποτε σημαία.
Gay pride

Αρχικά σχεδιάστηκε από τον Αμερικανό καλλιτέχνη και ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων Gilbert Baker το 1978, η σημαία του ουράνιου τόξου αρχικά αποτελούνταν από οκτώ ρίγες.
Τα χρώματα της σημαίας είχαν το καθένα ένα νόημα που δόθηκε από τον Gilbert:

Ζεστό ροζ – σεξ
Κόκκινο – ζωή
Πορτοκαλί – θεραπεία
Κίτρινο – ηλιακό φως
Πράσινο – φύση
Τυρκουάζ – μαγεία/τέχνη
Indigo – γαλήνη
Βιολετί – πνεύμα

Τον Ιούνιο του 2017, δημιουργήθηκε μια νέα παραλλαγή της σημαίας του ουράνιου τόξου, προσθέτοντας μαύρες και καφέ λωρίδες χρώματος στην κορυφή της σημαίας.
Οι νέες προσθήκες ήταν να δημιουργήσουν μια πιο περιεκτική σημαία και να αναγνωρίσουν τα έγχρωμα άτομα στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Μια άλλη επανάληψη της σημαίας του ουράνιου τόξου αποκαλύφθηκε το 2018, όταν ο σχεδιαστής Daniel Quasar, ο οποίος προσδιορίζεται ως queer και μη δυαδικός, επανασχεδίασε την αρχική σημαία για να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην «συμπερίληψη και εξέλιξη».
Η τρανς σημαία και οι ρίγες της περιθωριοποιημένης κοινότητας μεταφέρθηκαν στο πάνω μέρος της σημαίας και έδωσαν ένα νέο σχήμα βέλους. Το βέλος δείχνει …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss