Λόγοι που ένα παιδί παιδί μιλάει για τον εαυτό του σε τρίτο ενικό

Όταν το παιδί μιλάει για τον εαυτό του στο τρίτο πρόσωπο

Οι επικοινωνιακές δεξιότητες των παιδιών εξελίσσονται καθώς μεγαλώνουν και αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον τους. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση λόγου ή στασιμότητα.
Επίσης, ενδέχεται να παρατηρήσετε ότι το παιδί σας μιλάει στο τρίτο πρόσωπο για τον εαυτό του, χρησιμοποιώντας αντωνυμίες «αυτός», «αυτή» ή το όνομά του ως υποκείμενο της πρότασης.

Τα πιο συχνά αίτια
Πρώτα απ ‘όλα, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη την ηλικία του παιδιού, καθώς ο συγκεκριμένος τρόπος έκφρασης μπορεί να είναι μέρος της ανάπτυξής του. Εάν είναι ήδη στην προσχολική ηλικία και συνεχίζει να μιλάει στο τρίτο πρόσωπο, πρέπει να αναρωτηθείτε αν μιμείται αυτό που παρατηρεί στο σπίτι. Για παράδειγμα, αν του λέτε “η μαμά είναι κουρασμένη” ή “ο μπαμπάς δεν μπορεί να παίξει μαζί σου αυτή τη στιγμή”, είναι πιθανό να επαναλάβει αυτή τη διατύπωση όταν μιλά για τον εαυτό του.

Παιδική ψύχωση

Η παιδική ψύχωση περιλαμβάνει μια ευρεία ομάδα διαταραχών που έχουν μια κοινή βάση: το παιδί δεν μπορεί να διαφοροποιήσει την εσωτερική πραγματικότητα από την εξωτερική. Επομένως, οι λανθασμένες αντιλήψεις, οι παράλογες σκέψεις και οι φαντασιώσεις θεωρούνται αληθινές και προκαλούν σύγχυση και παρεμβάσεις στην καθημερινότητά του.
Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss