«Maestro»: Oι πέντε ηθοποιοί που αποθεώσαμε

Κατερίνα Θεοδωροπούλου
16/12/2022 14:51

Μετά από εννέα συναρπαστικά επεισόδια, η σειρά «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη έριξε αυλαία. Μέσα από την παραγωγή μυθοπλασίας του MEGA ταξιδέψαμε στους Παξούς, μάθαμε τι εστί προσεγμένη σκηνοθεσία και φωτογραφία, καταλάβαμε τι χρειάζεται μία σειρά για να πάει στο Netflix, μα κυρίως γνωρίσαμε καλύτερα ηθοποιούς γεμάτους φως και ταλέντο.
Μαρία Καβογιάννη
Το υποκριτικό της μεγαλείο ξεδιπλώνεται τη φετινή σεζόν, κάνοντας το κοινό να την βάζει ακόμη πιο βαθιά στην καρδιά του αλλά και στη λίστα με τις μοναδικές κυρίες της υποκριτικής. Η Μαρία Καβογιάννη έγινε από το πρώτο κιόλας επεισόδιο η σταθερή αξία του Maestro με έναν ρόλο που θα την ακολουθεί για χρόνια. Με την ερμηνεία της «άγγιξε» τις καρδιές γυναικών που περνούν στην καθημερινότητά τους το ίδιο δύσκολα με την ηρωίδα της και αυτό για εκείνη είναι το μεγαλύτερο παράσημο. «Επηρεάζομαι πολύ συναισθηματικά από τους ρόλους. Μετά πρέπει να πατήσεις ένα κουμπί για να μην υπάρχει αυτό μέσα σου. Στην σκηνή με την ενδοοικογενειακή βία έφερα βιώματα των γυναικών που το έχουν υποστεί όλο αυτό. Ο θόρυβος της αλυσίδας και ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει στα αλήθεια σε κάνουν να νιώσεις αυτό τον τεράστιο πόνο που νιώθουν αυτοί οι άνθρωποι», είπε η ηθοποιός. «Υπήρξαν γυναίκες που με πλησίασαν ή μου έγραψαν μετά από αυτή την σκηνή και έμεινα άφωνη. Εύχομαι αυτές οι σκηνές που εμείς παριστάναμε ότι ζήσαμε την βία, να ήταν στην πραγματικότητα ψεύτικες, να μην τις βιώνει κανείς» πρόσθεσε η Μαρία Καβογιάννη.

https://www.instagram.com/p/CNFSPQgB4oq

Γιάννης Τσορτέκης
Ο κακός της σειράς «Maestro» ακουμπά τόσο βαθιά στους ρόλους του, που μπαίνει στη συνείδηση του κοινού ως ο κακός της καθημερινότητας. «Όταν κάναμε το 2001 την ταινία του Στράτου Τζίτζη, το “Σώσε με”, είχαν πάει κάποιες φίλες μου να δουν την ταινία, χωρίς να τους έχω πει τι είναι. Αργότερα το βράδυ ήμουνα σπίτι και ακούω στο παντζούρι μπαμ, μπαμ! Κάποιος πέταγε πέτρες! Βγαίνω έξω πανικόβλητος να δω τι έγινε και αρχίζουν οι φίλες μου ένα πράγμα να μου σέρνουν και τι δεν μου σούρανε, για αυτόν που έκανα στην ταινία» έχει παραδεχτεί, ενώ αναφερόμενος στο ίδιο θέμα πρόσθεσε ότι «όταν μιλάγαμε με τον Χριστόφορο (Παπακαλιάτη) για το “Maestro” και για τον Χαράλαμπο, ήταν η πρώτη μου αγωνία. Τρομερή αγωνία ήταν το πώς θα το δει ο κόσμος και τι έχω εγώ να εισπράξω μετά από όλο αυτό. Έχοντας αυτή και διάφορες άλλες εμπειρίες, ας πούμε όταν έπαιζα στο “Έρωτας μετά”, πάλι είχα παρατράγουδα, με συναντούσαν στο δρόμο και με κοίταζαν με μισό μάτι».

https://www.instagram.com/p/CkYwFYSoAET

Στην πραγματικότητα, όμως, ο Γιάννης Τσορτέκης είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, γεμάτος ταλέντο και υπέροχους ρόλους στην πορεία του. Η υποκριτική μπήκε εντελώς τυχαία στη ζωή του, όταν στενός του φίλος τον παρότρυνε να δώσει εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο, από όπου και αποφοίτησε με άριστα. Αυτό είναι το δεύτερο πτυχίο του, το πρώτο το έχει πάρει από το Πανεπιστήμιο Πατρών, τελειώνοντας το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών. Ο ίδιος, αν και στα πρώτα του βήματα συνάντησε εμπόδια και πολλές κλειστές πόρτες, δεν τα παράτησε. Έγινε ευρέως γνωστός για την συμμετοχή του στην τηλεοπτική μεταφορά του διηγήματος «Το 10» του Μ. Καραγάτση, ενώ άλλες σειρές που έχει συμμετάσχει είναι ο «Έρωτας μετά» του ALPHA, το «Καρτ Ποστάλ» της ΕΡΤ1 και η «Σκοτεινή Θάλασσα» στο MEGA. Τον καιρό απουσίας του από τα τηλεοπτικά δρώμενα, διέγραφε και συνεχίζει να διαγράφει αξιοζήλευτη πορεία, τόσο στο θέατρο, όσο και στον κινηματογράφο, με αμέτρητες επιτυχίες στο ενεργητικό του. Οι ταινίες «Σώσε με», «Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» και «Το μικρό ψάρι», αποτελούν σταθμοί της καριέρας του. Να σημειωθεί ότι το 2010 είδε τους κόπους του να ανταμείβονται, όταν παρέλαβε βραβείο για την ερμηνεία του στην ταινία «11» από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Filmapalooza στο Las Vegas των ΗΠΑ. Έναν χρόνο νωρίτερα, τιμήθηκε και στα βραβεία Καρόλου Κουν για τον ρόλο του στο έργο «Μαύρη Γαλήνη».
Στεφανία Γουλιώτη

Εισέβαλε στον κόσμο του «Maestro» στα μισά του πρώτου κύκλου και εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή ως Αλεξάνδρα… με το ταπεραμέντο της, την επιβλητική της εμφάνιση, τα άπταιστα γαλλικά της (σ.σ η μητέρα της είναι Γαλλίδα). Η Στεφανία Γουλιώτη ήτ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss