Μαίανδροι Νέστου, ένα υπέροχο παιχνίδισμα με τη φύση

Ξεκινά το ταξίδι του από τα βουνά της γειτονικής Βουλγαρίας και έπειτα από 243 χιλιόμετρα καταλήγει στο Θρακικό πέλαγος.

Ο λόγος για τον Νέστο, ένα από τα πέντε μεγαλύτερα ποτάμια της χώρας μας, που ο ρους του οριοθετεί τα σύνορα της Μακεδονίας και της Θράκης.
Από το ύψος της Σταυρούπολης στην Ξάνθη και για 18 χιλιόμετρα μέχρι και τον οικισμό των Τοξοτών, ο Νέστος επιδίδεται σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με τους μαιάνδρους του, που απλά και μόνον η θέα τους είναι αρκετή για να εντυπωσιάσει και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.

Σύμφωνα με τη μυθολογία ο Νέστος ή Νέσσος γεννήθηκε πριν από πολλές χιλιάδες χρόνια και ήταν ένας από τους πολλούς γιούς του Ωκεανού και της Τηθύος, ενώ λατρεύτηκε ως θεός στην αρχαιότητα. Λόγω τον πολλών πλημμυρών αλλά και των απόκρημνων περιοχών του, στάθηκε αδύνατη κάθε πιθανότητα ανάπλου του ποταμού. Όμως στις μέρες μας πολλοί είναι αυτοί που περπατούν πλάι στις όχθες του, ακολουθώντας την παλιά σιδηροδρομική γραμμή Αλεξανδρούπολης – Θεσσαλονίκης, σε μια διαδρομή που όμοιά της σπάνια συναντά κανείς.

Πηγή: travel-inspiration.gr


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss