Μάρθα Καραγιάννη: Ο νεανικός έρωτας, η πρώτη ταινία και το μοναδικό μιούζικαλ που δεν χόρεψε

Μάρθα Καραγιάννη: Η ταλαντούχα ηθοποιός με την μεσογειακή ομορφιά και το εκρηκτικό ταμπεραμέντο. 

«Αισθάνομαι άνετα με το νυχτικό και τις παντόφλες μου, πίνω νερωμένο καφέ, καπνίζω, δεν πάω σε δεξιώσεις με ένα ποτήρι νερό στο χέρι και να λέω ανοησίες, δεν έχω Φιλιππινέζα, ρόλεξ και BMW. Αγαπώ τους φίλους μου, τους σκύλους μου, τις αναμνήσεις μου, τις ρυτίδες μου, τους θεατρίνους και τα ταξίδια. Θέλω να γεράσω, γιατί σημαίνει ότι θα έχω ζήσει (δεν γερνάνε όσοι πεθαίνουν νέοι). Για το θάνατο αδιαφορώ, γιατί δεν θα είμαι εκεί».Μέσα σε αυτές τις λίγες προτάσεις, το οπισθόφυλλο της αυτοβιογραφίας της με τίτλο «Ο Έρωτας Μωρό μου Είναι Γλέντι» (Εκδόσεις Άγκυρα 2001), η Μάρθα Καραγιάννη καταθέτει τη δική της αλήθεια για τη γυναίκα πίσω από τη σταρ που αγάπησαν φακός και κοινό.Η ταλαντούχα, ανεξάρτητη, δυναμική με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο ηθοποιός, «έφυγε» από τη ζωή το μεσημέρι της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου, λίγο πριν συμπληρώσει τα 83 της χρόνια.
«Η Μάρθα Καραγιάννη είναι μια εξαιρετική περίπτωση Ελληνίδας ηθοποιού για μία σειρά από λόγους. Αν και σπούδασε χορό, έγινε ηθοποιός», αναφέρει η Φίνος Φιλμ για την ίδια. Και πράγματι, με το πληθωρικό της ταλέντο, την τσαχπινιά, το καλλίγραμμο κορμί της, τα χορευτικά της νούμερα στα μιούζικαλ, η Καραγιάννη κατάφερνε να μαγνητίζει και να καθηλώνει το κοινό.Αν και ποτέ δεν πήρε τον απόλυτα πρώτο ρόλο, η ταλαντούχα ηθοποιός και γοητευτική γυναίκα, στη συνείδηση του κόσμου καταγράφηκε ως σταρ και απόλυτο sex symbol της εποχής.

Μάρθα Καραγιάννη και Ελένη Ζαφειρίου στην ταινία Η Άγνωστος της Φίνος ΦιλμΦίνος Φιλμ

Το ντεμπούτο στον κινηματογράφο

Η ίδια είχε δηλώσει σε συνέντευξή της πως όταν ήταν μικρή ήθελε να μοιάσει στη Σμαρούλα Γιούλη. Μέχρι και τα λακκάκια που είχε στα μάγουλα η Γιούλη, προσπαθούσε εις μάτην να αποκτήσει η μικρή Μάρθα, βάζοντας στο πρόσωπό της γόμες που τις πίεζε με μολύβια.Το μικρό κορίτσι, που ξεκίνησε από τον χορό και το μπαλέτο, έγινε μια όμορφη δεσποινίς και το 1956, ούσα μαθήτρια ακόμα, «η μικρή μελαχρινή» κατάφερε να τραβήξει την προσοχή του Ορέστη Λάσκου, ο οποίος την είδε σε μια σχολική παράσταση την οποία είχε οργανώσει ο θεατράνθρωπος και φίλος του Λάσκου, Θανάσης Τράγκας.Ο Λάσκος πρότεινε στην έφηβη Μάρθα δοκιμαστικό για τη δραματική ταινία που ετοίμαζε ο ίδιος για τη Φίνος Φιλμ «Η Άγνωστος». Η Μάρθα Καραγιάννη πήρε τον ρόλο της Ελένης και χωρίς να έχει σπουδάσει σε κάποια δραματική σχολή, μετά το κινηματογραφικό της αυτό ντεμπούτο, απέκτησε άδεια ηθοποιού ως «εξαιρετικό ταλέντο».Στην ταινία έπαιζαν «μεγαθήρια» του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Κυ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss