«Μαύρο Ρόδο»: Οι πρωταγωνίστριες που φορούν ράσα – Ποια είναι η Φωτεινή Παπαθεοδώρου

Η αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα της πολυσυζητημένης σειράς του MEGA, «Μαύρο Ρόδο» έχει ξεκινήσει. Απόψε στις 22.30, το σίριαλ που έχει τραβήξει τα βλέμματα, πριν ακόμη βγει στον αέρα, έρχεται με ένα καταιγιστικό επεισόδιο.

Η ιστορία επικεντρώνεται στην απρόσμενη ερωτική έλξη ανάμεσα σε μία δόκιμη μοναχή και έναν επιπόλαιο φοιτητή, ενώ είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ελένης Καπλάνη. Το σενάριο επιμελείται ο Γιώργος Κρητικός, το εκλεκτό καστ καθοδηγεί σκηνοθετικά ο Κώστας Αναγνωστόπουλος ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι τρεις πρωταγωνίστριες-μοναχές, που θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη της σειράς.
Η δόκιμη μοναχή Ελισάβετ είναι η βασική πρωταγωνίστρια την οποία ενσαρκώνει η Φωτεινή Παπαθεοδώρου. Στη σειρά θα την δούμε ότι ζει από δώδεκα ετών στο μοναστήρι, έπειτα από τον θάνατο της μητέρας της. Στο πρόσωπό της αποτυπώνονται η αθωότητα, η αγνότητα και η απουσία κακής σκέψης. Η πίστη της την έχει οπλίσει με τρομερή αυτοκυριαρχία. Ασχολείται με την τέχνη της αγιογραφίας, που αποφέρει ένα σημαντικό έσοδο στο μοναστήρι. Οι μοναχές τη θαυμάζουν και ζητούν από την ηγουμένη να οριστεί η ημερομηνία της χειροτονίας της. Θα δοκιμαστεί με τον πιο σκληρό τρόπο όταν εμφανιστεί ο Πέτρος.

Την ηγουμένη Φιλαρέτη ενσαρκώνει η μοναδική Κατερίνα Διδασκάλου. Η σοφή γερόντισσα, με μία στοργική αγκαλιά για όλες τις μοναχές και για όσες πιστές αποζητούν τη συμβουλή της, είναι αυστηρή με τους κανόνες του μοναστηριού αλλά και με τη διαφύλαξη της ακίνητης περιουσίας του. Γαλούχησε την Ελισάβετ με τις αξίες του μοναχισμού και της εμφύσησε την αγάπη για τον Χριστό. Θα δώσει σκληρή και επίμονη μάχη για να την κρατήσει στο μοναστήρι. Η ηθοποιός, μετά τον αυταρχικό ρόλο της Μυρσίνης στις «Αγριες Μέλισσες», έρχεται με μια ιδιαίτερη ηρωίδα. «Η ηγουμένη Φιλαρέτη είναι μια μεγάλη στροφή ως ρόλος και μια πολύ μεγάλη πρόκληση. Δεν ήθελα φέτος να κάνω τηλεόραση, αλλά το αποφάσισα ακριβώς επειδή είναι πραγματικά τελείως διαφορετική ηρωίδα από τη Μυρσίνη, όχι μόνο οπτικά, αλλά είναι και μια θετική ηρωίδα. Δεν είναι η κακιά της υπόθεσης, είναι μια ηρωική ηγουμένη, μια πεφωτισμένη καλόγρια», είπε στην κάμερα της εκπομπής «Ελένη» πριν από λίγο καιρό. «Επισκέφθηκα πολλά μοναστήρια, αλλά στη γυναικεία μονή της Αγίας Ειρήνης του Ρεθύμνου έμεινα για μέρες. Ακολούθησα το πρόγραμμά τους, σηκωνόμουν για τον όρθρο. Η ηγουμένη Θέκλα είναι μία φωτισμένη γυν …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss