Μάζης στο Newsbomb: Επιβάλλουμε κυρώσεις στη Ρωσία και κάνουμε τα στραβά μάτια στον Αττίλα

Ο γνωστός διεθνολόγος και καθηγητής Πανεπιστημίου, Ιωάννης Μάζης, σε μια χειμαρρώδη συνέντευξη στο newsbomb.gr στηλιτεύει τις διαχρονικές πρακτικές ενδοτικότητας της χώρας μας έναντι της Τουρκίας, με αποτέλεσμα την αποθράσυνση της δεύτερης με αποτέλεσμα πλέον να «συγκεντρώνονται οι περισσότερες πιθανότητες για την πρόκληση σύγκρουσης».

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών & Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, του ΕΚΠΑ, μιλώντας «έξω από τα δόντια» για μια ακόμη φορά, παραλληλίζει την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας -αλλά και της χώρας μας- σε σχέση με την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
«Η Ελλάδα ποτέ δεν απαίτησε κυρώσεις τύπου Ρωσίας στην Τουρκία. Δεν γίνεται να πηγαίνουμε στην Ουκρανία, όπως πρόσφατα η κυρία Σακελλαροπούλου και να ακούμε τον Ζελένσκι να συγχαίρει για την εποικοδομητική του στάση τον Ερντογάν εμείς να μην κάνουμε καμία κουβέντα και να τα καταπίνουμε όλα. Σας θυμίζω ότι οι τουρκικές πράξεις στην Αμμόχωστο είναι πρόσφατες».

«Υπάρχουν δύο μέτρα και δυο σταθμά για τις δύο εισβολές. Εμείς από την πλευρά μας αναπτύξαμε ένα αφήγημα – ότι η επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία δεν είναι αυτοσκοπός… Άλλοι κατηγορούν τους ξένους για αυτό – οι ξένοι όμως γιατί να το κάνουν όταν δεν το ζητάμε εμείς και δεν κάνουμε τίποτα για αυτό», εξηγεί.
Ο Ιωάννης Μάζης τονίζει ότι τα εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας της Τουρκίας στην Κύπρο έχουν περάσει ατιμώρητα χωρίς να αντιδράει κανείς, και κυρίως εμείς οι ίδιοι.

«Λέμε ότι είμαστε προσκολλημένοι στο Διεθνές Δίκαιο, εκτός όμως αν αυτό αφορά την πατρίδα και τα δίκαιά μας, οπότε τα ξεχνάμε… Ξεχνάμε, επίσης, να ασκήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως η επέκταση των χωρικών υδάτων. Φοβόμαστε το Casus Belli. Σε λίγο θα επικαλεστούμε το casus belli κι όταν η Τουρκία μας ζητήσει την Εύβοια! Η λογική της ηττοπάθειας δεν είναι λογική»…

Δείτε τη συνέντευξη του Ιωάννη Μάζη στο Newsbomb.gr:

Η τακτική της ενδοτικότητας εξαχρειώνει τους Τούρκους
Ωστόσο η τακτική αυτή, κατά τον καθηγητή, μάλλον φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα.

«Χαϊδεύοντας την Τουρκία, συμπεριφερόμενοι ενδοτικά, αυτοί εξαχρειώνονται. Αυτό το έχει αποδείξει η Ιστορία δεν το λέω εγώ»…
Και εξηγεί: «Η λογική ότι αν ασκήσουμε τα δικαιώματά μας θα προκαλέσει πόλεμο από την Τουρκία, μας κάνει να υποχωρούμε συνέχεια…. Να καταργήσουμε τότε τις Ένοπλες Δυνάμεις και να κάνουμε αίτηση προστασίας της χώρας μας στην UNESCO… Θα μας προστατέψουν όπως έκαναν με την Αγιά Σοφιά… Αυτό που κάνουμε τώρα είναι να κρύβουμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss