Με μοντέλο ΜΙ5 ο σχεδιασμός της νέας ΕΥΠ

Με βάση τα δεδομένα που παρέλαβε ο Βρετανός ειδικός, θα πραγματοποιήσει μια σύντομη αξιολόγηση της ΕΥΠ και θα υποβάλει προτάσεις για αλλαγές.

Τη συνδρομή ενός πολύπειρου πρώην στελέχους της βρετανικής Εσωτερικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έχει εξασφαλίσει το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να σχεδιάσει την αναδιάρθρωση της ΕΥΠ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η υπόθεση παρακολούθησης του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη έφερε στην επιφάνεια δυσλειτουργίες και παθογένειες χρόνων. Συνεπώς, το βρετανικό μοντέλο θεωρείται το καλύτερο υπόδειγμα για ζητήματα πληροφοριών και εθνικής ασφάλειας, για να γίνει πιο αποτελεσματική η ΕΥΠ.

Το βρετανικό μοντέλο επιλέχθηκε έπειτα από ενδελεχή έρευνα και επαφές των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού. Ο Βρετανός ειδικός με τον οποίο συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τεράστια εμπειρία σε ζητήματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, κυβερνοασφάλειας, πληροφοριών και μεταρρυθμίσεων του τομέα της ασφάλειας.
Πρόκειται για ένα πρόσωπο το οποίο ακόμα και σήμερα διαθέτει υψηλό κύρος στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την εφημερίδα. Η συμβολή του στην αναμόρφωση της ΜΙ5 συ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss