Με το power-limit στο μισό και με undervolting, η NVIDIA GeForce RTX 4090 χάνει μόλις το 8% της απόδοσης της

Η κορυφαία κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce RTX 4090 αρχιτεκτονικής «Ada Lovelace» έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει μία εξαιρετικά αποδοτική κάρτα γραφικών με το όριο ισχύος (power limit) ρυθμισμένο στο «μισό» και με ελαφρύ «undervolting» για καθημερινή χρήση.

Σε αυτό τουλάχιστον το συμπέρασμα κατέληξαν στην Κορεατική ιστοσελίδα Quasar Zone μετά από σχετικές δοκιμές που πραγματοποίησαν. Ο reviewer δοκίμασε την GeForce RTX 4090 χρησιμοποίησε διάφορες ρυθμίσεις για την τάση λειτουργίας του πυρήνα ενώ μείωσε τα όρια ισχύος σε επίπεδο λογισμικού (από την προεπιλογή των 450 W). Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα 450 W είναι μία μάλλον αρκετά αυθαίρετη τιμή για το όριο ισχύος της GeForce RTX 4090 καθώς σπάνια «αντλεί» τέτοια επίπεδα ισχύος σε τυπικούς φόρτους εργασίας όπως κατά τη διάρκεια του gaming.
Σε δοκιμές που πραγματοποίησαν στην ιστοσελίδα TechPowerUp για παράδειγμα, με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις, η κάρτα γραφικών «τραβούσε» κοντά στα 340 W ισχύος κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.
Στην Κορεάτικη ιστοσελίδα Quasar Zone δοκίμασαν να «τρέξουν» παιχνίδια με το όριο ισχύος της GeForce RTX 4090 ρυθμισμένο στο 60% (268 W). Με αυτή την πιο επιθετική διαχείριση ενέργειας που μπορούσαν να καταφέρουν (δηλαδή 268 W PL) ανακάλυψαν ότι η απόδοση της κάρτας γραφικών μειώθηκε μόλις κατά 6-8% (κατά μέσο όρο) όταν έτρεξαν παιχνίδια AAA σε ανάλυση 4K UHD και με τις ρυθμίσεις για τα γραφικά ρυθμισμένες στο μέγιστο επίπεδο.
Με το όριο ισχύος ρυθμισμένο στο 80% (περίπου 326W), τα frame rates που μέτρησαν βρίσκονταν στο 99,1% εκείνων που μετρήθηκαν με το default όριο ισχύος. Στο 70% του ορίου ισχύος (305W), τα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss