Μέγα σκάνδαλο με «αριστούχους»: Άκυρα τα πτυχία για 18 εκπαιδευτήρια

Τεράστιο το σκάνδαλο με την παραγωγή «αριστούχων» από ιδιωτικά επαγγελματικά εκπαιδευτήρια, οι οποίοι έχουν διοριστεί στο Δημόσιο με παράνομους τίτλους σπουδών. Τι θα γίνει με τους απόφοιτους αυτούς. Αποκαλυπτικά στοιχεία από τον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ.

Εκατοντάδες σπουδαστές συγκεκριμένων ιδιωτικών επαγγελματικών εκπαιδευτηρίων από το 1998 έχουν πάρει πτυχίο με άριστο βαθμό με αποτέλεσμα να εργάζονται στο Δημόσιο και συγκεκριμένα σε ευαίσθητους τομείς στο ΕΣΥ ως νοσηλευτές, χωρίς καν έχουν φοιτήσει σε κάποιες περιπτώσεις. Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλης Κουρουτος, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Πρωινή Ζώνη», έκανε λόγο για τεράστια οικονομικά συμφέροντα.

Αποκάλυψε μάλιστα και έγγραφο του τέως ελεγκτή δημόσιας διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή με ημερομηνία 19-11-2010 προς τους τότε υπουργούς Παιδείας και Δημόσιας Διοίκησης ότι οι τίτλοι είναι άκυροι και δεν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να διοριστούν στο Δημόσιο.

Να σημειωθεί, ότι ο βαθμός 20, έχει 1.000 μόρια στον διορισμό του ΑΣΕΠ.

Όπως έχει γίνει γνωστό, όλοι οι τίτλοι ακυρώνονται και θα κληθούν οι απόφοιτοι των εκπαιδευτηρίων αυτών, να δώσουν εκ νέου εξετάσεις σε χρόνο που θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss