Μέσι: Όλη η Αργεντινή «στα πόδια του» – Η στιγμή που έφτασε σπίτι

Αποθεωτική υποδοχή του Λιονέλ Μέσι από τους Αργεντίνους στο σπίτι του στο Ροζάριο.

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας μέχρι και χθες οι δρόμοι της Αργεντινής είχαν πλημμυρίσει με πολίτες προκειμένου να γιορτάσουν μαζί με τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές το τρίτο αστέρι στη φανέλα της Αλμπισελέστε, αφού έχει πλέον 3 κατακτήσεις (1978, 1986, 2022).
Ο Μέσι και η παρέα του είδαν τουλάχιστον 5 εκατομμύρια Αργεντινους να πέφτουν στα πόδια τους και να τους ευγνωμονούν. Για τον Λιονέλ Μέσι η αποθέωση στην Αργεντινή ήταν πάντα ξεχωριστή, με την κατάκτηση του Μουντιάλ τώρα να τον ανυψώνει ακόμα περισσότερο του λαού της Αργεντινής μιας και τους χάρισε το χρυσό τρόπαιο που είχαν να γευτούν από το 1986.

Λίγα χιλιόμετρα έξω από το Μπουένος Άιρες είναι το Ροσάριο, η περιοχή που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο υπερ-παίκτης Λιονέλ Μέσι, εκεί που λατρεύεται σα Θεός ακόμα περισσότερο από ότι στην υπόλοιπη χώρα. Έτσι, όπως ήταν λογικό, τη στιγμή που προσπάθησε να προσεγγίζει το σπίτι του χθες, μετά τους πανηγυρισμούς στην πρωτεύουσα, ο κόσμος του έκανε σχεδόν αδύνατη τη διέλυεση φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του. Η σύζυγός του, Αντονέλα ήταν εκείνη που οδηγούσε και εκείνος κοιτούσε με δέος τον κόσμο να πανηγυρίζει.

Η Αργεντινή γκρέμισε τα τείχη της για να υποδεχτεί τους θριαμβευτές του Μουντιάλ, με τον Μέσι και τους συμπαίκτες του να ανεβαίνουν σε ανοιχτό λεωφορείο για να πάνε από το αεροδρόμιο στα γραφεία της AFA πριν ακολουθήσει δεύτερος γύρος αποθέωσης που είχε ως προορισμό τον περίφημο Οβελίσκο, μια φιέστα που δεν ολοκληρώθηκε καθώς η αποστολή της Εθνικής ομάδας… απέδρασε με ελικόπτερο και μεταφέρθηκε στο προπονητικό κέντρο για λόγους ασφαλείας.

Μια λαοθάλασσα χαράς που έμεινε στην ιστορία
Η παρέλαση των ποδοσφαιριστών πάνω στο ανοικτό πούλμαν ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι (τοπική ώρα) κι ήταν προγραμματισμένο να διανύσει μια απόσταση μόλις 40 χιλιομέτρων, καταλήγοντας στο προεδρικό μέγαρο. Πανηγυρισμοί, συνθήματα και μπόλικο αλκοόλ, με τον Λιονέλ Μέσι να είναι αυτός που έδωσε πρώτος το «σύνθημα», πίνοντας ένα τεράστιο ποτήρι μπύρας.

Η διαδρομή ξεκίνησε από το προπονητική κέντρο στο Εσέισα, αλλά μόλις το πούλμαν έφτασε σε κεντρικούς δρόμους, «φράκαρε» στη λαοθάλασσα που υπήρχε. Ήταν αδύνατο για τον οδηγό να προσέξει να μην πατήσει τόσο κόσμο, την ίδια ώρα που αρκετοί προσπαθούσαν να βρεθούν δίπλα στους παίκτες, πηδώντας από τις γέφυρες. Κάποιοι τα κατάφεραν και κάποιοι όχι, με το αποτέλεσμα να είναι οδυνηρό.

Στον περίφημο Οβελίσκο γινόταν από νωρίς χαμός. Θεωρητικά εκεί θα ήταν το επίκεντρο της φιέστας, αλλά από νωρίς οι υπεύθυνοι αποφάσισαν τελικά το πούλμαν να μην περάσει από εκεί. Γενικότερα, η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει και μετά τη βραδιά της υποδοχής, η οποία δυστυχώς περιλάμβανε έναν νεκρό και 340 τραυματίας, τα αρχικά πλάνα άλλαξαν τελείως.

Οι πρώτες ανακοινώσεις, άλλωστε, έκαναν λόγο για οκτώ τραυματίες λόγω πτώσεων κι όλα τα παραπάνω σε μια ιδιαίτερα ζεστή ημέρα (σ.σ. ο Δεκέμβριος είναι θερινό μήνας στην Αμερική). Κάπως έτσι γρήγορα τέθηκε θέμα ασφάλειας, καθώς ήταν ξεκάθαρο ότι η αστυνομία ήταν αδύνατον να ελέγξει την κατάσταση. Ο πρόεδρος της λίγκας, Κλαούντιο Τάπια κι ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Σέρχιο Μπέρνι αποφάσισαν τη διακοπή της παρέλασης.

Το πούλμαν, το οποίο κατάφερε να διανύσει 12 χιλιόμετρα σε τρεις ώρες, βρέθηκε στο χωριό Λουγκάνο, όπου σε ένα ράντσο περίμεναν ελικόπτερα, τα οποία πήραν τους παίκτες και τους γύρισαν πίσω στο προπονητικό κέντρο. Πρώτα, πάντως, έκαναν γύρους στον ουρανό της πρωτεύουσας, περνώντας από τον Οβελίσκο, όπου ο κόσμος τους αποθέωσε.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι ορισμένοι φίλαθλοι βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της εθνικής Αργεντινής, με ορισμένους να πηδούν τον φράκτη για δουν από κοντά τους «ήρωες» τους. Την ίδια ώρα, οι περισσότεροι έμειναν στους δρόμους να πανηγυρίσουν, έστω κι αν γνώριζαν ότι δεν θα περάσει το πούλμαν.
Τρομακτικό video, πτώση φιλάθλου από γέφυρα
Απίστευτες εικόνες έλαβαν χώρα στην παρέλαση για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η οποία διακόπηκε για λόγους ασφαλείας.
Η «τρέλα» των συμπατριωτών του Λιονέλ Μέσι ξεπέρασε σε αρκετές περιπτώσεις τα όρια! Κάποιοι προσπάθησαν να βρεθούν μαζί με τους παίκτες στο ανοικτό πούλμαν, πηδώντας από γέφυρες.
Ένας τα κατάφερε, ένας άλλος δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός, καθώς δεν μπόρεσε να κρατήσει την ισορροπία του κι έπεσε προς τα πίσω. Η πτώση του, όπως φαίνεται στο video, είναι ιδιαίτερα άσχημη.

Σχετικές ειδήσεις
Μουντιάλ 2022, Αργεντινή: Μια λαοθάλασσα χαράς που έμεινε στην ιστορία
Μουντιάλ 2022, Αργεντινή: Τρομακτικό video, πτώση φιλάθλου από γέφυρα
Μουντιάλ 2022, Αργεντινή: Τρέλα! Οπαδός πήδηξε στο πούλμαν από γέφυρα


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss