Μετά από 10ετη έρευνα, οι Αμερικάνικες αρχές κατάσχεσαν άνω των 50 χιλ. bitcoins από συναλλαγές στο Silk Road

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε ότι κατασχέθηκαν από τις αρχές περίπου 50.676 bitcoins που ένας 32χρονος Γεωργιανός απέκτησε εξαπατώντας το ίδιο το… Silk Road -μία ιστοσελίδα στον σκοτεινό ιστό που κάποτε ονομαζόταν «το Amazon των ναρκωτικών»- το 2012.

Αφού παρείχε στις αρχές τις πληροφορίες που χρειάζονταν για να φτάσουν στα κλεμμένα bitcoins πριν από μερικά χρόνια, ο James Zhong ομολόγησε τελικά την ενοχή του για το έγκλημα την περασμένη Παρασκευή, αφού οι αρχές εντόπισαν τα bitcoins αποθηκευμένα σε ένα υπόγειο χρηματοκιβώτιο και σε έναν «υπολογιστή μιας πλακέτας» (λογικά κάποια πλακέτα τύπου Raspberry Pi).

Η κυβέρνηση κατάσχεσε τα bitcoins στις 9 Νοεμβρίου 2021 επισημαίνοντας ότι εκείνη την εποχή η αξία τους είχε φτάσει τα $3,36 δισεκατομμύρια. Από τότε βεβαίως η αξία του κρυπτονομίσματος Bitcoin έχει πέσει κατακόρυφα και σήμερα τα κατασχεθέντα έχουν αξία λίγο μεγαλύτερη του $1 δισεκατομμυρίου. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη κατάσχεση που έχει πραγματοποιήσει η κυβέρνηση, με την πρώτη να είναι $3,6 δισεκατομμύρια σε κλεμμένα bitcoins. Η συγκεκριμένη υπόθεση σχετίζεται από ότι φαίνεται με την TikToker, rapper και συνεργάτιδα του Forbes, Heather Morgan γνωστή με το ψευδώνυμο Razzlekhan και τον σύζυγό της (αξίζει να σημειωθεί ότι, σε απόλυτους αριθμούς, αυτή η κατάσχεση αφορούσε σχεδόν 95.000 bitcoins).
Ένας ερευνητής της Εσωτερικής Υπηρεσίας Εσόδων (IRS) των ΗΠΑ που είναι υπεύθυνος για την υπόθεση αποκαλεί τη ληστεία του James Zhong ως «ένα προχωρημένο σχέδιο» και λέει ότι πραγματοποίησε «μια σειρά από περίπλοκες συναλλαγές» που είχαν σχεδιαστεί για να αποκρύψουν τα παρά …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss