Μετά από 4 χρόνια στον Άρη, η ρομποτική συσκευή Insight της NASA σίγησε

Η διαστημική ρομποτική συσκευή της NASA με την ονομασία Insight φαίνεται πως πραγματοποίησε την τελευταία της επικοινωνία από την επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη αποστέλλοντας μία τελευταία φωτογραφία στο κέντρο ελέγχου του Εργαστηρίου Αεριοπροώθησης της Αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας στην Καλιφόρνια.

Αν και οι ελεγκτές γνώριζαν ότι το τέλος βρισκόταν κοντά, εντούτοις οι επικοινωνίες διακόπηκαν, σύμφωνα με τη διαστημική υπηρεσία, νωρίτερα από το αναμενόμενο (την Κυριακή που μας πέρασε). Η διακοπή στις επικοινωνίες ήταν αναπόφευκτη καθώς η ικανότητα παραγωγής ενέργειας του probe άρχισε να μειώνεται τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της συσσώρευσης αρειανής σκόνης στα ηλιακά πάνελ του. Αν και η NASA λαμβάνει τη διακοπή των επικοινωνιών ως τον τερματισμό της επιχειρησιακής λειτουργίας του probe, εντούτοις θα συνεχίσει τις προσπάθειες επικοινωνίας μαζί του για τις επόμενες ημέρες. Το probe απέστειλε μία τελευταία φωτογραφία στη διαστημική υπηρεσία, την οποία και μοιράστηκε με τον κόσμο μέσω του επίσημου λογαριασμού του Insight στο κοινωνικό δίκτυο Twitter.

Μετά από ένα ταξίδι 205 ημερών και 485 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, το InSight, το πλέον προηγμένο «probe» της NASA προσεδαφίστηκε με επιτυχία στην επιφάνεια του Κόκκινου πλανήτη στις 26 Νοεμβρίου του 2018, αποστέλλοντας και την πρώτη του φωτογραφία.
Το InSight, το οποίο δεν αποτελεί ένα διαστημικό όχημα τύπου ρόβερ αλλά ένα τρίποδο στατικό «probe»  προσεδαφίστηκε σε μία μεγάλης έκτασης, σχεδόν επίπεδη περιοχή, βόρεια του ισημερινού του Άρη, που ονομάζεται Elysium Planitia. Από εκεί, το «Interior Exploration using Seismic Investigations, Geodesy and Heat Transport» όπως είναι η πλήρης ονομασία του, είχε στόχο να μας προσφέρει π …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss