Μια αποτίμηση της θητείας του Στόλντεμπεργκ. Θα μας λείψει;

Η Αλεξία Τασούλη γράφει στο «Διπλωματικό Διαβατήριο» για τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, τις σχέσεις του με τον Ταγίπ Ερντογάν και τη στάση του απέναντι στην Ελλάδα.

Έπειτα από 2,5 ώρες συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο Γενς Στόλντεμπεργκ ανέβασε tweet εκφράζοντας τη χαρά του που συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τουρκίας και ευχαριστώντας τον για τον «ζωτικό του ρόλο στην ασφάλεια και διατήρηση της συμφωνίας για τα σιτηρά της Ουκρανίας». Ο Νορβηγός υψηλόβαθμος αξιωματούχος ποτέ δεν έκρυψε τη συμπάθειά του προς τον Τούρκο πρόεδρο.
Το καλοκαίρι η θητεία του ολοκληρώνεται. Ήδη ο διεθνής Τύπος έχει αρχίσει να γράφει ποια ονόματα μπορεί να τον διαδεχθούν. Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica υποστήριξε ότι ο Εμμανουέλ Μακρόν θα ήθελε στη θέση του Στόλντεμπεργκ να δει τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι.

Ποιος όμως είναι απολογισμός της θητείας του νυν γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ ο οποίος υπηρετεί σε αυτό το πόστο από το 2014; Σε αυτά τα χρόνια η πιο δύσκολη στιγμή που κλήθηκε να διαχειριστεί στα ελληνοτουρκικά ήταν το καλοκαίρι του 2020, όταν το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis εισήλθε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Οι δύο χώρες ήρθαν αντιμέτωπες με ένα θερμό επεισόδιο. Η σοβαρή ελληνοτουρκική κρίση διήρκησε όλο τον Αύ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss