Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η Ευρώπη να στείλει σήμα στις αγορές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «απολύτως απαραίτητο» η Ευρώπη «να στείλει μήνυμα στις αγορές» προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες βρίσκονται «κοντά στο να μπορέσουμε να επιβάλουμε ένα ανώτατο πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.
Παράλληλα, κάλεσε την Ευρώπη να «στείλει σήμα στις αγορές». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στη δήλωσή του: «Στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του έτους θα επανέλθουμε στο ζήτημα του κόστους της ενέργειας και ελπίζω ότι μετά από πολλούς μήνες διαβουλεύσεων θα μπορέσουμε είτε σήμερα, είτε το αργότερο την επόμενη Δευτερα, στο Συμβούλιο Υπουργών, να οριστικοποιήσουμε τις αποφάσεις μας.

Είμαστε κοντά στο να μπορέσουμε να επιβάλουμε ένα ανώτατο πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου. Η επιχειρηματολογία μας πια είναι γνωστή σε όλα τα κράτη- μέλη και θεωρώ ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα βρούμε τις απαραίτητες πλειοψηφίες προκειμένου να κινηθούμε σ’ αυτήν την κατεύθυνση. Είναι απολύτως απαραίτητο η Ευρώπη να στείλει, επιτέλους, ένα ξεκάθαρο «σήμα» στις αγορές ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει την εργαλειοποίηση του φυσικού αερίου από πλευράς Ρωσίας.
Πρέπει να στηρίξουμε σήμερα τους καταναλωτές μας, τις επιχειρήσ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss