Μητσοτάκης από Υπουργικό: Στους πιο αδύναμους το μέρισμα της ανάπτυξης

Τα μέτρα στήριξης που λαμβάνει η κυβέρνηση για τη στήριξη των αδύναμων στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στα μέτρα στήριξης που έχουν ανακοινωθεί και εφαρμόζονται αλλά και στα μέτρα που θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα διαμηνύοντας ότι «έχουμε τη διάθέση να επιστρέφουμε το μέρισμα της ανάπτυξης με δίκαιο τρόπο στην κοινωνία στηρίζοντας ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους πολίτες» αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο.
«Έχει σημασία να είμαστε συνεπείς στην υλοποίηση του προγραμματισμού μας ειδικά στην δευτερογενή διαδικασία όσων πρέπει να γίνονται δηλαδή μετά την κατάθεση των νομοσχεδίων» ήταν, επίσης, ένα από τα μηνύματα που έστειλε στους υπουργούς ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο ότι εντός του Νοεμβρίου θα εφαρμοστούν οριστικά τα μέτρα που αφορούν αγρότες, κτηνοτρόφους και από τις αρχές του 2023 η αύξηση των αποδοχών στους γιατρούς του ΕΣΥ αλλά και οι ρυθμίσεις για το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων.
Είμαστε σε θέση να δρομολογήσουμε τα μέτρα αυτά επειδή η οικονομία πήγε καλύτερα του αναμενομένου επειδή δημιουργήσαμε με συνετό τρόπο δημοσιονομικό χώρο αλλά θέλω να επαναλάβω για μια ακόμη φορά ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους για 2022 και 2023» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός.

Αποδεικνύουμε όμως στην πράξη ότι έχουμε την επιθυμία και την δυνατότητα να επιστρέφουμε το μέρισμα της ανάπτυξης με τρόπο δίκαιο στην κοινωνία και ιδιαίτερα στηρίζοντας τους πιο αδύναμους πολίτες, πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στο πρόγραμμα Σπίτι μου και ειδικότερα στα στεγαστικά δάνεια με ευνοϊκούς όρους για τους νέους που προβλέπεται στο εν λόγω πρόγραμμα
«Το υπουργείο Εργασίας έχει αποδείξει ότι μπορεί να υλοποιεί τα χρονοδιάγραμματα όπως έχει αποδείξει και με την εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων» είπε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σχετικές ειδήσεις:
Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο – Τα θέματα που θα συζητηθούν


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss