Μητσοτάκης για Τουρκία: Δεν μπαίνουμε σε ανέξοδο ανταγωνισμό δηλώσεων

Τα μηνύματα που έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Βερολίνο.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια.
Ερωτηθείς για την τουρκική προκλητικότητα ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «αν απαντούσα στις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων κάθε φορά που προκαλούν την Ελλάδα στα λόγια, νομίζω ότι δεν θα έκανα άλλη δουλειά».

Αναλυτικά οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων και οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη:
Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε, καλησπέρα. Με την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου θα ήθελα να σας ρωτήσω ποια ήταν η ατζέντα που προτάξατε στις εργασίες. Επίσης, ποια είναι τα αποτελέσματα που έχουν παραχθεί και ποιος ο ρόλος της χώρας μας όσον αφορά τη σταθερότητα και την ενεργειακή ασφάλεια των Βαλκανίων σε μια κρίσιμη γεωπολιτική περίοδο και λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ευχαριστώ. Να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την αναβίωση της Διαδικασίας του Βερολίνου και για την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή. Όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα φιλοδοξεί πάντα να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη γειτονιά μας. Και ειδικά σε μια εποχή όπου τα ζητήματα της ενεργειακής ασφάλειας αναδεικνύονται σε πρώτη προτεραιότητα για όλα τα ευρωπαϊκά κράτη. O ρόλος μας σε αυτόν τον τομέα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένος.

Είχαμε την ευκαιρία, σήμερα, να συζητήσουμε με τις έξι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων -αλλά και με τις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων- πώς η Ελλάδα μπορεί να βοηθήσει στην ενεργειακή τους απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο. Όπως γνωρίζετε, δρομολογούνται πολλές σημαντικές επενδύσεις υποδομών στην πατρίδα μας, έτσι ώστε αυτή να καταστεί κόμβος εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου. Υγροποιημένο φυσικό αέριο το οποίο δεν θα καλύψει μόνο τις ανάγκες της πατρίδας μας, αλλά θα διοχετευθεί και προς τα βόρεια, ώστε να καλύψει ανάγκες των Δυτικών Βαλκανίων, της Βουλγαρίας, ενδεχομένως της Ρουμανίας, γιατί όχι και της Κεντρικής Ευρώπης.
Ταυτόχρονα, η χώρα μας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση -ειδικά σ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss