Μητσοτάκης: Ορατό ενδεχόμενο συγκυβέρνησης Τσίπρα – Ανδρουλάκη – Βαρουφάκη και ανοχή Κουτσούμπα

Σε ερώτηση που του έγινε στη ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης!

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο, σε ερώτηση που του έγινε στη ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να δούμε μια τριπλή συγκυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπό την ανοχή του ΚΚΕ.
«Θέλω να γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες, ότι υπάρχει πιθανότητα συγκρότησης κυβέρνησης με πρωθυπουργό Τσίπρα στήριξη Ανδρουλάκη – Βαρουφάκη και ανοχή Κουτσούμπα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Μητσοτάκης.

Αναλυτικά η ερώτηση και η απάντηση του πρωθυπουργού:
Είπατε τερατογένεση μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΚΚΕ – Μερα25; Αναφερθήκατε στη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Πώς αντιμετωπίζετε την κριτική Βενιζέλου που με δική σας πρόταση τοποθετήθηκε στο Συμβούλιο της Ευρώπης;

Θέλω να γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες, ότι υπάρχει πιθανότητα συγκρότησης κυβέρνησης με πρωθυπουργό Τσίπρα στήριξη Ανδρουλάκη – Βαρουφάκη και ανοχή Κουτσούμπα. Θέλω να το ξέρουν ότι με πρώτο κόμμα τη ΝΔ στην απλή αναλογική μπορεί να συμβεί αυτό. Γι αυτό η πρώτη κάλπη έχει τόσο σημαντικά χαρακτηριστικά. Γιατί λένε κάποιοι τι σημασία έχει αφού δεν μπορεί να προκύψει κυβέρνηση. Να καταστήσω απολύτως σαφές ότι μαθηματικά υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Όλη η στάση του ΠΑΣΟΚ και του κ. Ανδρουλάκη με κάνει να πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον Βενιζέλο. Τον σέβομαι σαν πολιτική και επιστημονική οντότητα. Δεν συμφωνώ πάντα μαζί του, όπως στην περίπτωση των παρακολουθήσεων. Για το ζήτημα του επιτελικού κράτους έχω συγκεκριμένες απόψεις αλλά τελικά να σας πω ότι με τον κ. Βενιζέλο και άλλους που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ μάλλον αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Άλλωστε κι εκείνος κατηγορήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χρηματίστηκε από τη Novartis. Και βέβαια θεωρώ ότι η επιλογή που έκανα για την Επιτροπή Σοφών ήταν σωστή. Μπορεί να φέρει εις πέρας αυτή την αποστολή.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss