Μητσοτάκης στο Bloomberg για Τουρκία: Δεν θα ανεχθούμε αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε εξωφρενικό να κατηγορεί την Ελλάδα η Τουρκία, ενώ είναι εκείνη που εργαλειοποιεί μετανάστες πολύ ανοιχτά και πολύ δημόσια τα τελευταία 2 χρόνια.

Σαφές μήνυμα πως η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας δεν μπορεί να γίνει ανεκτή έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρακτορείο Bloomberg, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
«Η αμφισβήτηση της κυριαρχίας ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ είναι ξεκάθαρα απαράδεκτη. Δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την Ελλάδα και ουσιαστικά απεικονίζει την Τουρκία ως μία χώρα που δεν είναι πλέον μέρος αυτού που συνηθίζουμε να αποκαλούμε Δυτική Συμμαχία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως γενικά παρατηρείται ένα κρεσέντο της τουρκικής ρητορικής κατά της Ελλάδας που είναι προφανώς απαράδεκτο.
Ειδικά για το μεταναστευτικό, είπε πως είναι εξωφρενικό να κατηγορεί την Ελλάδα η Τουρκία, ενώ είναι εκείνη που εργαλειοποιεί μετανάστες πολύ ανοιχτά και πολύ δημόσια τα τελευταία 2 χρόνια. Τόνισε ακόμη πως η Άγκυρα προσπαθεί να στείλει μετανάστες στα ελληνικά σύνορα και να τους σπρώξει στην Ευρώπη.

«Εμείς σώζουμε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που κινδύνευαν στη θάλασσα», «προστατεύουμε τα σύνορά μας όπως έχουμε υποχρέωση να κάνουμε, αλλά επίσης σεβόμαστε τα θεμελιώδη δικαιώματα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss