Μητσοτάκης: Συγχαρητήρια κ. Παπακαλιάτη, μας κάνετε υπερήφανους

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη σε εκδήλωση στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου αναφέρθηκε και στη σειρά Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη και μίλησε σε εκδήλωση στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενήθηκε επίσης συζήτηση ανάμεσα σε παραγωγούς και στελέχη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις οπτικοακουστικές παραγωγές.
Στο πάνελ έλαβαν μέρος οι Ferdinand Dohna (DEU), Sam Hoyle (Sky Studios), Peter Nadermann (DEU) Richard Pommérat (N9ne Studio), Veronica Vitali (NETFLIX), Boban Jevtic (Firefly Productions) και Julien Leroux (Paper Entertainment).

Μόνο πέρυσι είχαμε 200 παραγωγές στη χώρα μας, μεταξύ των οποίων περισσότερες από 20 ελληνικές ταινίες μεγάλου μήκους και περισσότερες από 20 τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές από μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη σειρά Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, η οποία έχει ήδη γνωρίσει επιτυχία από τα πρώτα επεισόδια και έκλεισε και συμφωνία να προβληθεί στο Netflix. «Μέχρι σήμερα, καμία μεγάλη πλατφόρμα δεν είχε φιλοξενήσει τις ιστορίες μας, τις ιστορίες των Ελλήνων δημιουργών. Αυτό, όμως, άλλαξε αυτή την εβδομάδα, καθώς το Netflix ανακοίνωσε την απόκτηση των παγκοσμίων δικαιωμάτων της ελληνικής δραματικής σειράς «Maestro». Συγχαρητήρια, κ. Παπακαλιάτη. Μας κάνετε όλους περήφανους», είπε ο πρωθυπουργός.

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του πρωθυπουργού:

«Θα ήθελα να ξεκινήσω, ευχαριστώντας όλους όσοι βρίσκονται στο πάνελ, για τη συμμετοχή τους σε μια εξαιρετικά διαφωτιστική -όπως είμαι βέβαιος ότι θα είναι- συζήτηση που θα παρουσιάσει το σημερινό τοπίο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στον κόσμο.
Αν κοιτάξει κανείς την ποιότητα της δουλειάς, στην προώθηση της οποίας έχουν συμβάλλει -με παραγωγές μεταξύ άλλων, όπως «The Killing», «Dr Who», «Tehran», «War and Peace», «Borgia» – είναι βέβαιο πως από τη συζήτηση θα αντλήσει μία πολύ ουσιαστική εικόνα που -είμαι σίγουρος- δεν θα θέλει να χάσει.
Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μένα προσωπικά να βρίσκομαι σήμερα εδώ, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Σάς ευχαριστώ όλους για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης. Ενημερώθηκα για τη σημαντική πρόοδο που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια. Και είναι σημαντικό ότι βρίσκομαι εδώ σήμερα, ανάμεσα στα πιο ταλαντούχα και δημιουργι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss