Μνήμη Μικρασίας στην εκδήλωση της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Συγκίνηση, χαρά, μνήμες, σεβασμός στην παράδοση και θαυμασμός στον πλούτο της Μικρασιατικής ιστορίας και στον πλούσιο μουσικό πολιτισμό των αλησμόνητων πατρίδων.

Αυτά ήταν τα συναισθήματα που κατέκλυσαν τις χιλιάδες ψυχές του ενθουσιώδους κοινού που γέμισε την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 το αρχαίο θέατρο Ηρώδου του Αττικού για να παρακολουθήσει την επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος με τίτλο: «Με του χορού τα βήματα στον τόπου γυρίζω», η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή.
Η εκδήλωση, που αποτέλεσε φόρο τιμής στην Αγιοτόκο γη της Μικράς Ασίας και στην ιερή μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας και του ξεριζωμού του Ελληνισμού από την γη της Μικράς Ασίας, τέθηκε υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και την ευλογία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους Δήμους της Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, Ηρακλείου Αττικής και με την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Αττικής.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία εξαιρετική πανδαισία ηχοχρωμάτων από τραγούδια, ερμηνείες, ήχους και χορούς από τη Σμύρνη, την Καππαδοκία, τον Πόντο και την Κωνσταντινούπολη, τραγούδια και χορούς που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, τα οποία με την πολυμορφία τους και την δύναμή τους έκαναν ακόμη πιο πλούσιο τον ελληνικό μουσικό πολιτισμό.
Την καλλιτεχνική και σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης είχε ο ηθοποιός και ερμηνευτής κ. Ζαχαρία Καρούνης.

Η ηθοποιός Ελένη Καρακάση, οι ερμηνευτές Φωτεινή Δάρρα, Ζαχαρίας Καρούνης και Χαριτίνη Πανοπούλου, υπό τους ήχους μίας εξαιρετικής ορχήστρας με την επιμέλεια του Θωμά Κωνσταντίνου, καθώς και ένα πλήθος χορευτών, μέλη των χορευτικών ομάδων των πολιτιστικών και προσφυγικών σωματείων της περιοχής, παρουσίασαν ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα, ταξιδεύοντας το κοινό σε ένα νοσταλγικό ταξίδι στις αλησμόνητες πατρίδες.

Συνεκτικός κρίκος όλων των δράσεων επί σκηνής ήταν ο προσφιλής σε όλους Καραγκιόζης, μια φιγούρα του Μικρασιατικού πολιτισμού, ο οποίος με τη φωνή του υπέροχου Ηλία Καρελλά, παρουσίαζε, σχολίαζε και κατηύθυνε τη δράση της παράστασης.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας Αρχιμ. Επιφ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss