Μοσέ Κέπτεν: Η ομοφοβία είναι επικίνδυνη κι έχει τίμημα

 

Ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου του Ισραήλ εξομολογείται πώς μια θεατρική παράσταση ώθησε και τον ίδιο να κάνει «coming out», στα 51 του χρόνια.

Τον Αύγουστο του 2009, άγνωστος εισέβαλε σε γκέι μπαρ του Τελ Αβίβ, της πιο φιλελεύθερης πόλης του Ισραήλ, πυροβολώντας αδιακρίτως. Απολογισμός: ένας 26χρονος και μια 17χρονη νεκροί, ενώ τραυματίστηκαν 15 ακόμη άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους ανήλικοι. Με τον δράστη να παραμένει μέχρι σήμερα άγνωστος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου του Ισραήλ Χαμπίμα, Μοσέ Κέπτεν, ανέθεσε στον συγγραφέα Ιτάι Σέγκαλ να γράψει ένα έργο πάνω στα εγκλήματα μίσους και την αποδοχή της σεξουαλικής ταυτότητας. Έτσι, προέκυψε το οικογενειακό δράμα «Αυτόν που αγαπά η ψυχή μου», με τον τίτλο να αναφέρεται στον γνωστό στίχο από το σολομώντειο «Άσμα ασμάτων»: «Στο κρεβάτι μου τις νύχτες, ζήτησα αυτόν που αγαπάει η ψυχή μου· τον ζήτησα και δεν τον βρήκα». Πρωταγωνιστεί ο διάσημος από τη σειρά του Netflix «Unorthodox» ηθοποιός Αμίτ Ραχάβ, στον ρόλο ενός 17χρονου τραυματία που αναγκάζεται ν’ αποκαλύψει τον σεξουαλικό του προσανατολισμό στην υπερορθόδοξη οικογένειά του. Ο ίδιος ο Μοσέ Κέπτεν υπογράφει τη σκηνοθεσία της παραγωγής, η οποία εγκαινιάζει τη συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου του Ισραήλ με το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας. Από τους πλέον καταξιωμένους στη χώρα του, έχει υπογράψει σκηνοθετικά αμέτρητα έργα και μιούζικαλ, αλλά και παραγωγές ευρείας κλίμακας για τηλεοπτικά δίκτυα όπως ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2019, που έλαβε χώρα στο Ισραήλ.
– Ποια ανάγκη σας οδήγησε στην επιλογή αυτού του έργου; Το έγκλημα μίσους είναι ένα οικουμενικό έγκλημα. Εγκλήματα μίσους κατά μειονοτήτων λαμβάνουν χώρα παντού στον κόσμο κι ως καλλιτεχνικός διευθυντής, εδώ και καιρό, …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss