Μουντιάλ 2022: Με αρνητικό τεστ για κορονοϊό, αλλά χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού στο Κατάρ

Το αρνητικό τεστ για κορονοϊό θα είναι αρκετό για να μπορέσει κάποιος να μπει στο Κατάρ για το προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου.

Όπως ανακοίνωσαν σήμερα, Πέμπτη 29/9, η κυβέρνηση και η οργανωτική επιτροπή του Μουντιάλ, οι θεατές δεν θα είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, ωστόσο οφείλουν να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος στη χώρα.

Μάλιστα οι αρχές ξεκαθάρισαν ότι δεν προβλέπεται καραντίνα για τους επισκέπτες, ανεξάρτητα από το αν είναι εμβολιασμένοι ή όχι από τη χώρα καταγωγής τους. Έτσι το αρνητικό τεστ -48ωρου αν πρόκειται για μοριακό και 24ωρου προκειμένου για τεστ αντιγόνου- είναι υποχρεωτικό για όλους τους ταξιδιώτες, ηλικίας έξι ετών και άνω, οι οποίοι πάντως δεν θα είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιήσουν νέο τεστ μετά την άφιξή τους στο Κατάρ.

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας, αναμένεται να είναι υποχρεωτική μόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στις εγκαταστάσεις υγείας.

Ωστόσο αν κάποιος επισκέπτης βρεθεί θετικός στον κορονοϊό κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα, θα τίθεται σε απομόνωση για πέντε ημέρες, ενώ για επιπλέον πέντε ημέρες θα είναι υποχρεωμένος να φορά μάσκα.

Οι αρχές του Κατάρ γνωστοποίησαν ακόμη ότι, όλοι οι επισκέπτες άνω των 18 ετών θα είναι υποχρεωμένοι να κατεβάσουν την εφαρμογή παρακολούθησης «Ehteraz», η οποία απαιτείται για την είσοδο σε κλειστούς δημόσιους χώρους. Περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα αυτό, ιδιαίτερα για τη χρήση του μέσα στα στάδια των αγώνων, θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss