Mπάιντεν στο CNN: «Ο Πούτιν είναι ένας ορθολογιστής που έκανε λάθος υπολογισμούς στην Ουκρανία»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε σε συνέντευξή του στο CNN ότι οι στόχοι του Πούτιν στην Ουκρανία ήταν παράλογοι, αλλά δεν θεωρεί οτι θα χρησιμοποιούσε πυρηνικό όπλο

Ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι πιστεύει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ένας «λογικός παράγοντας» που εκτίμησε άσχημα τις προοπτικές του να καταλάβει την Ουκρανία, αλλά δεν πιστεύει ότι θα καταφύγει στη χρήση τακτικού πυρηνικού όπλου.
Σε δηλώσεις του που κυκλοφόρησαν πριν από μια σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι ο Ρώσος ομόλογός του είχε υποτιμήσει την αγριότητα της ουκρανικής αντίστασης ενόψει της εισβολής.

«Νομίζω… σκέφτηκε ότι θα τον υποδέχονταν με ανοιχτές αγκάλες, ότι εδώ ήταν το σπίτι της Μητέρας Ρωσίας στο Κίεβο και ότι θα τον καλωσόριζαν, και νομίζω ότι απλώς έκανε τελείως λάθος υπολογισμό», είπε ο Μπάιντεν.
«Νομίζω ότι είναι ένας λογικός ηθοποιός που έχει κάνει πολύ λάθος υπολογισμούς». Όταν ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο Τζέικ Τάπερ πόσο ρεαλιστικό πίστευε ότι θα ήταν για τον Πούτιν να χρησιμοποιήσει ένα τακτικό πυρηνικό όπλο, ο Μπάιντεν απάντησε: «Λοιπόν, δεν νομίζω ότι θα το κάνει».

Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε καθώς η κυβέρνησή του αναζητά αυτό που περιέγραψε ως κινήσεις «εκτός τροχιάς» του Πούτιν για να αποκλιμακώσει την εισβολή του στην Ουκρανία προτού καταφύγει σε όπλα μαζικής καταστροφής. Ο Μπάιντεν προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι ο κόσμος κινδυνεύει με «Αρμαγεδδώνα» σε μία σειρά από ασυνήθιστα ευθείες παρατηρήσ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss