Μπακογιάννης – Ιμάμογλου: Μήνυμα υπό το βάρος της τουρκικής πρόκλησης

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, έστειλαν διπλό κοινό μήνυμα υπό το βάρος της πρόκλησης των τουρκικών αρχών.

Ένα διπλό κοινό μήνυμα έστειλαν την Κυριακή κατά τη διάρκεια εγκαινίων πάρκου στην Κωνσταντινούπολη, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, υπό το βάρος της χθεσινής πρόκλησης των τουρκικών αρχών να μην επιτρέψουν στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα να αποβιβαστεί στη Σμύρνη, όπου θα προήδρευε στην Ευρωμεσογειακή διάσκεψη ARLEM. Το κοινό μήνυμα αφορούσε την ενδυνάμωση της συνεργασίας και αλληλεγγύης των λαών που θα λειτουργεί ως ανάχωμα στην επιθετικότητα και τον κυνικό εθνικισμό.
Στην ομιλία του, ο Κώστας Μπακογιάννης, σημείωσε, ότι είναι εύκολο να γκρεμίζεις, αλλά δύσκολο να χτίζεις, επισημαίνοντας ότι οι πόλεις μπορούν να λειτουργούν ως πρέσβεις των κοινών αξιών, της πραγματικότητας των πολιτών και της ισχύος των λαών: «Το απαιτούν και οι ταραχώδεις καιροί που βιώνουμε. Στις πολλαπλές και αλλεπάλληλες κρίσεις, η απάντησή μας δεν μπορεί να είναι η απομάκρυνση και η αποξένωση. Αλλά η αλληλεπίδραση και η αλληλεγγύη.[…] Αυτή είναι η απάντησή μας και σε εκείνους που εργαλειοποιούν τις εθνικές μας ευαισθησίες. Ας μάς ακούσουν από εδώ. Ας μάς ακούσουν από την Κωνσταντινούπολη. Από το σταυροδρόμι των πολιτισμών. Έλληνες …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss