Μπόρις Τζόνσον: Επιστρέφει άρον άρον απο διακοπές στην Καραϊβική

Μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας, το όνομα του Μπόρις Τζόνσον επέστρεψε στην πολιτική επικαιρότητα της Βρετανίας, εκείνος όμως βρίσκεται 7 χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά απο το Λονδίνο, απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα στον Άγιο Δομήνικο

Η Βρετανία βρίσκεται σε πολιτική περιδίνηση μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας απο την πρωθυπουργία, ο Μπόρις Τζόνσον ωστόσο παρέμεινε με τα πόδια του.. κολλημένα στην άμμο στη Δομινικανή Δημοκρατία, πάνω από 7 xιλιάδες χιλιόμετρα και έναν ωκεανό μακριά από τις καταιγιστικές εξελίξεις στη χώρα του.
«Ο Τζόνσον ξεκίνησε τον τρελό αγώνα για να γίνει πρωθυπουργός -για δεύτερη φορά μέσα σε περίπου 50 μέρες- με ένα απλό πρόβλημα: πώς να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο» έγραψε με αρκετή δόση ειρωνίας η Daily Telegraph.

H δεύτερη κούρσα για την ηγεσία των Τόρις σε μόλις τρεις μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη μετά την παραίτηση της Τρας, η οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το αξίωμα της 44 ημέρες μετά το διορισμό της. Η πρωθυπουργός με τη μικρότερη θητεία στη σύγχρονη βρετανική ιστορία, πρωταγωνίστησε σε μία σειρά ταπεινωτικών ανατροπών, από την απώλεια δύο κορυφαίων υπουργών της μέχρι την ανοιχτή εξέγερση βουλευτών του κόμματος.
Η Τρας «έθαψε τη βασίλισσα, τη λίρα… και το Κόμμα»

Συντηρητικοί βουλευτές αστειεύτηκαν με μαύρο χιούμορ στην ταράτσα της Βουλής των Κοινοτήτων την περασμένη εβδομάδα ότι η Τρας που με τον μίνι προϋπολογισμό της προκάλεσε χάος στις χρηματοπιστωτικές αγορές τον περασμένο μήνα, πέτυχε πολλά στο σύντομο χρονικό διάστημα της θητείας της «έθαψε τη βασίλισσα, τη λίρα… και το Συντηρητικό Κόμμα».

Όλα τα βλέμματα είναι τώρα στραμμένα στο ποιος θα μπορούσε να την αντικαταστήσει – με τις εικασίες να αυξάνονται ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα μπορούσε να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή, έξι εβδομάδες μετά την επίσημη εκδίωξή του από την κορυφαία θέση. Οι εξελίξεις τον «πέτυχαν» να κάνει διακοπές στη Δομινικανή Δημοκρατία και να επιστρέφει αύριο Σάββατο (22/10) στο Λονδίνο, εν μέσω αναφορών ότι θα διεκδικήσει εκ νέου το κλειδί της Ντάουνινγκ Στριτ.
Η Nαντίν Ντόρις, πρώην υπουργός Πολιτισμού και πιστή σύμμαχος του Τζόνσον είπε στο Sky News ότι είναι σίγουρη ότι θα φτάσει το όριο των 100 βουλευτών. «Υπάρχει μόνο έ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss