NAΤΟ: Θα ενισχύσει την αντιπυραυλική άμυνα της Ουκρανίας

Οι χώρες του ΝΑΤΟ θα ενισχύσουν την αντιπυραυλική άμυνα της Ουκρανίας, μετά από τα μαζικά ρωσικά πλήγματα 

Ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι το πρώτο από τα πολλά συστήματα αεράμυνας που είχε υποσχεθεί η Γερμανία έχει ήδη παραδοθεί. Οι ΝΑΤΟικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας ανακοίνωσαν την παράδοση προηγμένων όπλων αεράμυνας στο Κίεβο, μετά από μια σειρά ρωσικών πυραύλων.
Τα όπλα που υποσχέθηκαν το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, η Γαλλία και η Ολλανδία περιλαμβάνουν πυραύλους και ραντάρ. Νωρίτερα, οι ΗΠΑ είχαν κάνει παρόμοια δέσμευση. Οι υποσχέσεις έρχονται καθώς οι σύμμαχοι της Ουκρανίας από 50 χώρες συναντώνται στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Το Κίεβο χαιρέτισε τη σύνοδο κορυφής ως «ιστορική».

Ώρες αργότερα ρωσικοί βομβαρδισμοί έπληξαν τη νότια πόλη Μικολάιβ το πρωί της Πέμπτης, δήλωσαν αξιωματούχοι. Ο δήμαρχος της πόλης Oλεξάντρ Σένκεβιτς είπε ότι η πόλη βομβαρδίστηκε «μαζικά» γύρω στη 01:00 τοπική ώρα. «Ένα πενταώροφο κτίριο κατοικιών χτυπήθηκε, οι δύο επάνω όροφοι καταστράφηκαν ολοσχερώς, οι υπόλοιποι – κάτω από ερείπια. Οι διασώστες εργάζονται στο σημείο», είπε.
Η Ρωσία πραγματοποίησε τους ισχυρότερους ρωσικούς βομβαρδισμούς των τελευταίων μηνών στην Ουκρανία, εκτοξεύοντας περισσότερους από 100 πυραύλους, πλήττοντας ενεργειακές υποδομές και άλλους μη στρατιωτικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένης της παιδικής χαράς. Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν την πρώτη ημέρα των επιδρομών, που περιελάμβαναν το χτύπημα στο κέντρο του Κιέβου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν λέει ότι οι πυραυλικές επιθέσεις ήταν αντίποινα για μια επίθεση σε μια βασική γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία και την Κριμαία, τη νότια χερσόνησο της Ουκρανίας που προσαρτήθηκε από τη Μόσχα το 2014. Η Ρωσία λέει ότι η έκρηξη του Σαββάτου (8/10) οργανώθηκε από την υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας, ισχυρισμός που διαψεύστηκε από το Κίεβο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα δωρίσει πυραύλους αεράμυνας, καθώς και εκατοντάδες εναέρια μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να υποστηρίξει τη συλλογή πληροφοριών και τις δυνατότητες επιμελητείας της Ουκρανίας. Θα παρέχε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss