Νέα Μάκρη: «Ξυρίζουν» το δάσος και παίρνουν τα δέντρα για καυσόξυλα

Πρωτοφανείς διαστάσεις έχει πάρει η λαθροϋλοτομία στα δάση της Ελλάδας, με μεγάλο αριθμό δέντρων, ακόμη και πολυετών δρυών, να γίνονται καυσόξυλα.

Όσο πλησιάζουμε προς τον χειμώνα και η θερμοκρασία πέφτει ακόμα περισσότερο, πληθαίνουν οι καταγγελίες για παράνομες εκκοπές με σκοπό την παραγωγή καυσόξυλων. Μάλιστα το φαινόμενο έχει θέσει τα δασαρχεία σε κατάσταση συναγερμού.
Η παράνομη υλοτομία καταστρέφει το φυσικό πλούτο της χώρας, ωστόσο ορισμένοι φαίνεται να το αγνοούν. Το φως της δημοσιότητας βλέπει ένα περιστατικό από δασική έκταση στη Νέα Μάκρη που κάποιοι πολίτες προκειμένου να εφοδιαστούν με ξύλα για τον χειμώνα πήραν αλυσοπρίονα και τα εξαφάνισαν. Στο σημείο έχουν απομείνει μόνο κομμένοι κορμοί δέντρων.

«Βλέπουμε γύρω στους 30 κορμούς, αυτά κόπηκαν σε δυο βράδια, για να γίνουν καυσόξυλα. Τα έκοψαν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Αυτά γίνονται απόγευμα ή νύχτα γιατί η φύλαξη είναι ελλιπείς. Δυστυχώς δεν μπορούμε να τους πιάσουμε επ’ αυτοφώρω. Δεν θα σταματήσει εδώ, θα έχουμε συνέχεια, η ανάγκη για θέρμανση τους οδηγεί να κάνουν αυτές τις παραβάσεις», ανέφερε κάτοικος της περιοχής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ενόψει του χειμώνα, οι δασάρχες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο μεγάλης έντασης της λαθροϋλοτομίας και ζητούν τη βοήθεια της πολιτείας για τον έλεγχο και την καταγγελία τέτοιων κρουσμάτων.

Στα καυσόξυλα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss