Νέα μελέτη: Πώς η σχέση μπαμπά – παιδιού επηρεάζει τις σχολικές επιδόσεις

Τα αποτελέσματα, που προέκυψαν από τη συμμετοχή περίπου 5.000 μπαμπάδων, αναδεικνύουν τη σημασία της δραστήριας συμμετοχής και της ενεργού συνεισφοράς στην καθημερινότητα των παιδιών. Τα παιδιά που απολαμβάνουν κοινές δραστηριότητες όπως παιχνίδια, ανάγνωση και ζωγραφική με τους μπαμπάδες τους, εμφανίζουν καλύτερες σχολικές επιδόσεις, σύμφωνα με τη νέα έρευνα.

  • Σημασία των δραστηριοτήτων σε πρώιμη ηλικία: Τα παιδιά που απολαμβάνουν κοινές δραστηριότητες με τους μπαμπάδες τους σε ηλικία τριών ετών, επωφελούνται με καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο μέχρι τα πέντε ετών.
  • Συμμετοχή στην καθημερινότητα: Οι μπαμπάδες που συμμετέχουν ενεργά στην καθημερινή ζωή και ανατροφή των παιδιών τους επηρεάζουν θετικά τις επιδόσεις των παιδιών στην ηλικία των επτά ετών.

Η Δρ. Helen Norman, εερευνήτρια στο Leeds University Business School, που ηγήθηκε της έρευνας, επισημαίνει τον ρόλο των μπαμπάδων στη φροντίδα των παιδιών τους, αναφέροντας:  “Οι μπαμπάδες πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στη φροντίδα των παιδιών τους από πρώιμο στάδιο. Αυτό συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση των σχολικών επιδόσεων τους.”

Τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν επίσης τη σημασία της ενθάρρυνσης και υποστήριξης των μπαμπάδων για να μοιράζονται τη φροντίδα των παιδιών από τα πρώτα τους χρόνια. Η ενεργή συμμετοχή τους επιφέρει θετικά αποτελέσματα, συμβάλλοντας στη σωστή ψυχολογική ισορροπία και σχολική απόδοση των παιδιών.

Επιπλέον, η έρευνα υπογραμμίζει ότι η συμμετοχή των μπαμπάδων επηρέασε θετικά τις σχολικές επιδόσεις των παιδιών ανεξάρτητα από φύλο, εθνικότητα, ηλικία και εισόδημα. Συνολικά, η έρευνα αποτελεί κλήση για την υιοθέτηση της ιδέας ότι οι μπαμπάδες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της οικογενειακής ζωής και της εκπαίδευσης των παιδιών, συνεισφέροντας θετικά στην ευημερία και την εκπαιδευτική πορεία τους.

The post Νέα μελέτη: Πώς η σχέση μπαμπά – παιδιού επηρεάζει τις σχολικές επιδόσεις appeared first on Νέοι Γονείς.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss