Νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας η Λιζ Τρας – Ποια ειναι η τρίτη γυναίκα ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ

Βρετανία: Η πρώην επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Λιζ Τρας παραλαμβάνει τα κλειδιά της Ντάουνινγκ Στριτ απο τον Μπόρις Τζόνσον σε μία δύσκολη περίοδο για την οικονομία.

Η Λιζ Τρας κατείχε έξι υπουργικές θέσεις υπό τρεις πρωθυπουργούς και διετέλεσε για έναν περίπου χρόνο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας. Παρά τη δημόσια θητεία της , πολλοί Βρετανοί ομολογούν ότι δεν τη γνωρίζουν πραγματικά. Τουλάχιστον όχι όσο ήξεραν τον πρώην δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, αρθρογράφο εφημερίδων και δεινό ρήτορα όταν ανέλαβε καθήκοντα μόλις πριν από λίγα χρόνια.
Η Τρας νίκησε στην εσωκομματική κούρσα τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Ρίσι Σούνακ, κερδίζοντας τα ηνία του κόμματος και την πρωθυπουργία, όπως είχαν προβλέψει εδώ και καιρό οι δημοσκοπήσεις.

Σε ηλικία επτά ετών, η Λιζ Τρας έπαιξε το ρόλο της Μάργκαρετ Θάτσερ σε μία αναπαράσταση του σχολείου της για τις γενικές εκλογές. Αλλά σε αντίθεση με την πρώην πρωθυπουργό, η οποία κέρδισε με τεράστια πλειοψηφία το 1983, δεν είχε επιτυχία στο…ρόλο. Πολλά χρόνια αργότερα, η Τρας θυμόταν «Άρπαξα την ευκαιρία και έδωσα μια εγκάρδια ομιλία, αλλά κατέληξα με μηδέν ψήφους. Δεν ψήφισα καν τον εαυτό μου».

Τριάντα εννέα χρόνια μετά, εκμεταλλεύεται την ευκαιρία και ακολουθεί στην πραγματική ζωή αυτή τη φορά το παράδειγμα της «Σιδηράς Κυρίας» που τόσο θαυμάζει, αποκτώντας τα ηνία των Συντηρητικών και της χώρας. Η υπουργός Εξωτερικών ήταν πίσω από τον πρώην «τσάρο» της οικονομίας Ρίσι Σουνάκ και στους πέντε γύρους ψηφοφορίας από τους βουλευτές των Τόρις.
Αλλά …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss