Νίκος Ανδρουλάκης στην PEGA: Δεν είναι α λα καρτ οι ευρωπαϊκές αξίες

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, έδωσε το «παρών» στην εξεταστική επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου μίλησε για την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου.

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, παρέστη την Πέμπτη (6/10) στην εξεταστική επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, όπου περιέγραψε την ταυτόχρονη παρακολούθησή του από την ΕΥΠ και την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του με το λογισμικό Predator κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εσωκομματικής περιόδου, πριν από ένα χρόνο, όπως είπε. Αφού περιέγραψε εκ νέου την αλληλουχία των συμπτώσεων και τις ενέργειες της κυβέρνησης να αποστεί τυχόν ευθυνών της, ο κ. Ανδρουλάκης επέδωσε την παρακολούθησή του σε πολιτική σκοπιμότητα.
«Είναι προφανές για μένα ότι οι λόγοι είναι πολιτικοί. Δεν μπορεί να είμαι οκτώ χρόνια ευρωβουλευτής και ποτέ να μη μου έχει συμβεί κάτι τέτοιο, είτε με το Predator είτε με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας και ξαφνικά να με παρακολουθούν μόλις δήλωσα ότι θέλω να είμαι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ».

Απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές μέλη της επιτροπής PEGA ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως η υπόθεση είναι υπόθεση προάσπισης της Δημοκρατίας και των ευρωπαϊκών αξιών. Τόνισε συγκεκριμένα: «Αυτό δεν το δέχομαι ως σοσιαλιστής και πιστεύω ότι πρέπει να αγωνιστούμε ώστε να κατοχυρώσουμε τις ευρωπαϊκές αξίες και να μην επιτρέψουμε τα παράνομα αυτά λογισμικά να χρησιμοποιούνται εις βάρος της Δημοκρατίας και εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως συνέβη στη δική μου περίπτωση. Δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα. Για μένα είναι ένα ζήτημα Δημοκρατίας και πρέπει να αγωνιστούμε όλοι για να υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο που θα καθορίσει ένα μέλλον φωτεινό και όχι ένα μέλλον σκοτεινό ενός μεσαίωνα όπου ολιγάρχες ή πολιτικοί θέλοντας να κρατήσουν την εξουσία με νύχια και με δόντια χρησιμοποιούν αυτές τις απαράδεκτες και σκοτεινές πρακτικές».
Ερωτηθείς για την στάση της κυβέρνησης από το συντονιστή του ΕΛΚ στην εξεταστική επιτροπή, ο κ. Ανδρουλάκης αναρωτήθηκε: «Περιμένουν από το θύμα να πει γιατί τον παρακολουθούσαν και να βρει ποιος έχει το Predator στην Ελλάδα; Η κυβέρνηση πρέπει να πει γιατί με παρακολουθούσε. Η κυβέρνηση πρέπει να βρει ποιος έχει το Predator. Ακούω την επίκληση εθνικού λόγου. Ποιοι εθνικοί λόγοι είναι πίσω από ένα δημοσιογράφο που ερευνά ένα σκάνδαλο ή πίσω από έναν πολιτικό που δηλώνει υποψήφιος για την …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss