Νίκος Ηλιόπουλος: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη μιας αντικειμενικής ευθύνης»

«Το παρακράτος Μητσοτάκη δεν θα αποφύγει να λογοδοτήσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Προγράμματος» της ΕΡΤ.

«Το βασικό άγχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η συγκάλυψη. Στις 29 Ιουλίου υπήρξε επιστολή από την Κομισιόν στην ελληνική πλευρά η οποία ρωτούσε για το Predator και τις παρακολουθήσεις και η επίσημη απάντηση της κυβέρνησης ήταν ότι αυτά είναι ζητήματα εθνικής ασφάλειας και είναι καλό η Κομισιόν να μην ασχοληθεί περαιτέρω», υπογράμμισε. Πρόσθεσε δε ότι «η κυβέρνηση δεν διέψευσε το χθεσινό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών ότι δόθηκε κεντρική εντολή στην ΕΥΠ να προχωρήσει σε καταστροφή υλικού των παρακολουθήσεων».
«Η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη μιας αντικειμενικής ευθύνης», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη, κάνοντας βέβαια το παράδοξο να προσπαθήσει να περιορίσει αυτήν την ευθύνη σε δύο διορισμένα από αυτόν πρόσωπα, στον πρώην διοικητή της ΕΥΠ και στο γενικό γραμματέα του, τον κ. Δημητριάδη, αρνούμενος ότι ο ίδιος έχει πολιτική ευθύνη», τόνισε, σχολιάζοντας πως «το πιο επικίνδυνο βέβαια είναι ότι έχουμε επιστρέψει σε ένα λόγο εθνικοφροσύνης». «Όταν ακούμε από τον πρωθυπουργό ότι έγιναν παρακολουθήσεις σε εκλεγμένο ευρωβουλευτή και -υποψήφιο τότε- αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος για λόγους εθνικής ασφάλειας, δηλαδή ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι της …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss