Νίκος Τζανάκης: «Έρχεται τριπλή επίθεση γρίπης, κορονοϊού και RSV»

«Δεν μας φοβίζει η νέα υποπαραλλαγή του κορονοϊού, γνωστή και ως PIROLA» τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της ελληνικής πνευμονολογικής εταιρείας Νίκος Τζανάκης. Όπως όμως τόνισε «τα μηνύματα για τον φετινό χειμώνα δεν είναι ενθαρρυντικά καθώς μας περιμένει τριπλή επίθεση γρίπης,κορονοϊού και συγκυριακού ιού (RSV)».

Αναφερόμενος στην PIROLA ο Νίκος Τζανάκης δήλωσε: «Από τις πρώτες εντυπώσεις δεν φαίνεται για κάτι ιδιαίτερο, παρόλο που έχει 30 μεταλλάξεις αυτό το στέλεχος επάνω στην Ακίδα του και δεν έχουμε ακριβή εικόνα του τι ακριβώς μπορεί να προκαλέσει από πλευράς παθογονικότητας».

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της ελληνικής πνευμονολογικής εταιρείας είπε: «Αυτή τη στιγμή, στη δική μου την κλινική νοσηλεύονται τέσσερις ανθρώπους με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, τα οποία οξύνθηκαν λόγω του ότι μολύνθηκαν με κορονοϊό και νοσούν από αυτόν».

Αισιόδοξη ήταν η διαπίστωση του καθηγητή πως «υπάρχει μια ανοσία της κοινότητας στον κορονοϊό η οποία μας προφυλάσσει από βαριές λοιμώξεις και πνευμονίες που είχαμε το πρώτο διάστημα της πανδημίας. Πλέον περνάμε την Covid – 19 σαν μια απλή γρίπη».

Ωστόσο ο κ. Τζανάκης προειδοποίησε: «Οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα είναι αυτοί που παροξύνονται, αποδιοργανώνονται τα υποκείμενα νοσήματα τους και τους στέλνουν στο νοσοκομείο».

Παράλληλα ο Νίκος Τζανάκης εξέφρασε την ανησυχία του λέγοντας πως «τον χειμώνα θα περάσουμε πολύ δύσκολα με τον συνδυασμό συγκυριακού ιού (RSV), γρίπης και κορονοϊού».

Όσον αφορά στα εμβόλια, ο κ. Τζανάκης δήλωσε «βρισκόμαστε πάντα ένα βήμα πίσω από τον κορονοϊό, παρότι αναμφισβήτητα προσφέρουν επιπλέον ανοσία» και κατέθεσε την πρότασή του «οι άνθρωποι πάνω από 65 ετών, ιδιαίτερα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, θα πρέπει να εμβολιαστούν με το επικαιροποιημένο εμβόλιο» παρότι όπως είπε «θα πρέπει να περιμένουμε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να μας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές».

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss