Νοσοκομείο «Σωτηρία»: Ανακαινίστηκε η Γ΄ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική

Τα εγκαίνια της  Γ΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία», πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη (04/10/2022). 

Η κλινική ανακαινίστηκε με δωρεά της Άννας Ρηγοπούλου και Σπήλιου Ρηγόπουλου. Πρόκειται για μία υπερσύγχρονη κλινική που διαθέτει 24 ανακαινισμένες κλίνες και Μονάδα Εμφραγμάτων με 8 πλήρως εξοπλισμένες κλίνες, ενώ λειτουργεί εργαστήριο υπερήχων καρδιάς και αγγείων, όπου διενεργούνται πλήθος εξετάσεων.
Στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο διενεργούνται διαγνωστικές στεφανιογραφίες, αγγειοπλαστικές συμπεριλαμβανομένων των πρωτογενών αγγειοπλαστικών για το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και επεμβάσεις δομικών παθήσεων της καρδιάς, όπως διαδερμική αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδας, σύγκλιση μεσοκολπικής επικοινωνίας κ.α. Η κατασκευή του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου πραγματοποιήθηκε με δωρεά των Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου (Αιγέας ΑΜΚΕ) και ο αγγειογράφος/στεφανιογράφος χορηγήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής. Συγχρόνως ανακαινίστηκε και η δεύτερη αίθουσα αιμοδυναμικού εργαστηρίου όπου διενεργούνται ηλεκτροφυσιολογικές μελέτες και τοποθετήσεις βηματοδοτών-απινιδωτών.

Η κλινική βρίσκεται ήδη στο πρόγραμμα γενικών εφημεριών του ΕΣΥ, συμμετέχοντας πλήρως σε πρωινές εφημερίες και σε γενικές εφημερίες ανά τέσσερις ημέρες. Επιπλέον λειτουργούν πρωινά εξωτερικά ιατρεία (Δυσλιπιδαμίας, Καρδιάς – Σακχαρώδους Διαβήτη-Παχυσαρκίας και Με …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss