Νοστράδαμος: Ο μέγας αποκρυφιστής και μελλοντολόγος

Μέγας αποκρυφιστής και μελλοντολόγος της Αναγέννησης, η φήμη του οποίου παραμένει αμείωτη ως τις μέρες μας. Όσοι ακολουθούν τις προφητείες του πιστεύουν ότι προέβλεψε εμβληματικά γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας, από την Γαλλική Επανάσταση και την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία μέχρι τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ορθολογιστές θεωρούν τις προφητείες του ως έργο των παραισθήσεων ενός μισότρελλου ατόμου. Δεν πρέπει όμως να μας διαφεύγει το γεγονός, ότι ο Νοστράδαμος υπήρξε ένας σπουδαίος γιατρός, συχνά μπροστά από την εποχή του, με αφιλοκερδή συμπεριφορά και ενδιαφέρον για το κοινό καλό.
Ο Νοστράδαμος γεννήθηκε στις 14 ή 21 Δεκεμβρίου του 1503 στην πόλη Σεν Ρεμί της νότιας Γαλλίας. Το πραγματικό του όνομα ήταν Μισέλ ντε Νοτρντάμ (Michel de Nostredame), αλλά ο ίδιος προτιμούσε την λατινική εκδοχή του επωνύμου του, Nostradamus (εξ ού και το ελληνικό Νοστράδαμος) , όπως ήταν τότε του συρμού στους κύκλους των διανοουμένων και επιστημόνων. Ήταν εβραϊκής καταγωγής, αλλά οι πρόγονοί είχαν μεταστραφεί στον Ρωμαιοκαθολικισμό για να αποφύγουν τις διώξεις της Ιεράς Εξέτασης.

Μεγαλωμένος σε μια οικογένεια με παράδοση στην ιατρική και την αστρολογία, ήταν μοιραίο να ακολουθήσει την διαδρομή της. Σπούδασε ιατρική στο Μονπελιέ και μετά το τέλος των σπουδών του πραγματοποίησε ένα μεγάλο ταξίδι μύησης στην Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Μικρά Ασία, όπου βίωσε εμπειρίες που θα τού φαίνονταν χρήσιμες αργότερα στην προφητική του σταδ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss