Nova: Ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών 10 Gigabit (FTTH) μέχρι το 2027 και εμπορικά πακέτα μέχρι 1 Gbps το Νοέμβριο

Φουλ επίθεση από τη Nova, η οποία θα αναπτύξει υπερσύγχρονο δίκτυο οπτικών ινών 10 Gigabit, παρέχοντας κάλυψη με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (Fiber to the Home) στο 40% του ελληνικού πληθυσμού, καθώς και σε επιχειρήσεις, καλύπτοντας το 70% των Περιφερειών της χώρας.

Το παραπάνω αποτελεί ένα κομμάτι μόνο μιας συνολικής επένδυσης ύψους 2 δις. ευρώ για τα επόμενα 5 χρόνια την οποία ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη τύπου η μητρική εταιρεία United Group. Έτσι η Nova στο πλαίσιο του πενταετούς στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης, θα δημιουργήσει το δικό της ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών (Fiber to the home), και «θα συνεχίσει να επενδύει σε δίκτυα νέας γενιάς (5G), δίνοντας στην Ελλάδα τη δυνατότητα να γεφυρώσει το χάσμα των ψηφιακών υποδομών με τους Ευρωπαίους εταίρους της».
Όπως διευκρινίστηκε, η αρχή θα γίνει το Νοέμβριο με την ανακοίνωση νέων εμπορικών πακέτων FTTH με ταχύτητες που θα φτάνουν το 1Gbps και με τιμές έκπληξη, χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες. Στα επόμενα 5 χρόνια η Nova φιλοδοξεί να αναπτύξει δίκτυο οπτικών ινών νέας γενιάς 22.000 χιλιομέτρων καλύπτοντας περίπου 1,6 εκατ. γραμμές από το σύνολο των 4,8 εκατ. που υπάρχουν σήμερα στη χώρα. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η επέκταση του δικτύου της Nova θα χωροθετηθεί ακόμα και σε περιοχές που υπάρχει ήδη οπτική ίνα από άλλους παρόχους, με την ετ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss