Νταϊάνα: 25 χρόνια αύριο από τον θάνατο της «Πριγκίπισσας του λαού» – Οι τελευταίες ώρες στο Παρίσι

Θλιβερή επέτειος της ημέρας που το «Ρόδο της Αγγλίας» έκλεισε για πάντα τα μάτια της.

Ήταν Αυγούστου του 1997 λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο σύντροφός της Ντόντι Αλ Φαγέντ, προσέκρουσε στην 13η τσιμεντένια κολόνα στήριξης της οροφής του τούνελ Ποντ ντ’ Αλμά στο Παρίσι.
Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν να βρει ακαριαίο θάνατο ο οδηγός του οχήματος Ανρί Πολ, αλλά και ο Ντόντι Αλ Φαγέντ.

Ο θάνατος της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα, που καθόταν στην πίσω δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου, τραυματίστηκε, αλλά δεν έχασε αμέσως τη ζωή της.

Η Νταϊάνα έπαθε καρδιακή προσβολή την ώρα του δυστυχήματος και οι γιατροί προσπάθησαν να την επαναφέρουν στο νοσοκομείο, πριν τελικά αφήσει την τελευταία της πνοή. Ο σωματοφύλακας ήταν ο μόνος επιζών.

Photographs taken with long range lenses of Diana’s arrival at Le Bourget Airport in Paris on the afternoon of Saturday 30 August 1997.With her is one of Dodi Fayed’s Bodyguards Trevor Rees-Jones. #Diana24pic.twitter.com/njmh7sz3Yz
— Diana Day by Day (@DianaDaybyDay) August 30, 2021

Οι γαλλικές Αρχές διέταξαν έρευνα, η οποία το 1999 απεφάνθη πως ο σοφέρ είχε καταναλώσει ένα… κοκτέιλ ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ και προκάλεσε την σύγκρουση επειδή οδηγούσε με μεγάλη ταχύτητα.

The photos the paparazzi are taking are clearly not of publication quality.They depict a chaotic scene as the couple leave for a dinner that is a considerable distance across congested central Paris.It is very stressful for them both.#Diana24pic.twitter.com/7zYx5p4tNi
— Diana Day by Day (@DianaDaybyDay) August 30, 2021

Οι θεωρίες συνωμοσίας, βέβαια, δεν “έσβησαν” ποτέ. Πολλοί δεν πίστεψαν και δεν πιστεύουν ακόμη την “επίσημη” εκδοχή, με τις πιο ακραίες φωνές να μιλούν ανοιχτά για σχέδιο εξόντωσης της πλέον αγαπητής Πριγκίπισσας του βρετανικού λαού. Ένα σχέδιο που είχε εκπονήσει το ίδιο το Παλάτι.

Οι τελευταίες ώρες
Είναι μεσάνυχτα στο Παρίσι και ο Brigadier Charles Ritchie, εργαζόμενος στη Βρετανική Πρεσβεία, περνά έξω από το Paris Ritz Hotel μετά την έξοδο του. Σταματά για να δει γιατί ήταν τόσος κόσμος και φωτογράφοι συγκεντρωμένοι στην είσοδο. Εκεί μαθαίνει ότι στην γαλλική πρωτεύουσα βρίσκεται η πριγκίπισσα Νταϊάνα, αλλά σκέφτεται να ενημερώσει τους αν …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss