Ο ΔΕΣΦΑ και η Colonial Pipeline, η αγαπημένη της Άνδρου και τα γυρίσματα στη Μάνη

Το Newsbomb.gr μέσα από τη στήλη «Over the Counter», φιλοδοξεί να προσφέρει στους αναγνώστες του μια σταθερή πηγή πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στο οικονομικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό παρασκήνιο της χώρας.

Ο ΔΕΣΦΑ και η Colonial Pipeline
Η κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) από την ομάδα χάκερ που χρησιμοποιεί το «Ragnar Locker ransomware» και η οποία επιβεβαιώθηκε από το ΔΕΣΦΑ το απόγευμα του Σαββάτου, θύμισε την κυβερνοεπίθεση που έλαβε χώρα τον Μάιο του 2021, όταν χάκερ πήραν τον έλεγχο των συστημάτων της Colonial Pipeline, της εταιρείας που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο σύστημα αγωγών για προϊόντα διύλισης πετρελαίου στις ΗΠΑ. Ο εν λόγω αγωγός έχει μήκος 5.500 μίλια και μεταφέρει 3 εκατομμύρια βαρέλια καυσίμου την ημέρα. Για ημέρες είχε μείνει κλειστός λόγω της κυβερνοεπίθεσης, με αποτέλεσμα να αυξηθούν μέχρι και οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου. Τελικά η Colonial Pipeline πλήρωσε περίπου 5 εκατ. δολάρια ως λύτρα στους χάκερ σε μορφή Bitcoin, τα οποία όμως λίγο αργότερα μπλοκαρίστηκαν από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Στην περίπτωση του ΔΕΣΦΑ οι χάκερ μόλυναν τα συστήματα του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου με ransomware και κατάφεραν να αποσπάσουν δεδομένα και πληροφορίες υπαλλήλων και πελατών. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΕΣΦΑ σημειώνει ότι κατάφερε να διασφαλίσει και να συνεχίσει τη λειτουργία Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου «με ασφαλή και αξιόπιστο τρόπο» και πως συνεχίζει να προμηθεύει με φυσικό αέριο όλα τα σημεία εισόδου και εξόδου της χώρας με ασφάλεια και επάρκεια. Πάντως σε αντίθεση με την Colonial Pipeline, η Διοίκηση του ΔΕΣΦΑ και συγκεκριμένα η CEO του Διαχειριστή Maria Rita Galli δεν άφησε περιθώρια να υπάρξει οποιαδήποτε συναλλαγή με τους χάκερ που επιτίθενται με το «Ragnar Locker ransomware». Στη βάση αυτή ο ΔΕΣΦΑ ξεκαθάρισε πως «παραμένει ακλόνητος στη θέση του να μη συνδιαλέγεται με κυβερνοεγκληματίες».

Η αγαπημένη της Άνδρου
Η πολυεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος France Majoie Le Lous, κληρονόμος της Laboratoires Fournier, του φαρμακευτικού γίγαντα που διαθέτει τις εταιρείες Urgo και Mercurochrome έδειξε για ακόμη μια φορά την αγάπη της για το νησί της Άνδρου. Η συγγραφέας και φιλάνθρωπ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss