Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γράφει ιστορία: Το όνομα του δίπλα σε Γκάλη, Νοβίτσκι!

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο «Greek Freak» γράφει ιστορία με τις εμφανίσεις του στο Eurobasket 2022 και με την εμφάνιση του κόντρα στην Ουκρανία έβαλε το όνομα του δίπλα σε αυτά των Γκάλη και Νοβίτσκι.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν «διαστημικός» και πέτυχε νέο ρεκόρ καριέρας, σημειώνοντας δεύτερη «40άρα» σε διάστημα μικρότερο των 15 ημερών!
Ο ηγέτης της Εθνικής, μετά τους 40 πόντους που είχε κόντρα στη Σερβία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, σημείωσε 41 στην αναμέτρηση με τους Ουκρανούς.

Μάλιστα, με τη συγκεκριμένη εμφάνιση ο Αντετοκούνμπο έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης τον 21ο αιώνα, ο οποίος σημειώνει «40άρα» σε αγώνα τελικής φάσης Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο προηγούμενος που το είχε πράξει ήταν ο σπουδαίος Ντιρκ Νοβίτσκι, ο οποίος είχε πετύχει 43 στον αγώνα με την Ισπανία το 2001.

Ο τρίτος Έλληνας με 40+ πόντους σε Eurobasket
Όσον αφορά στην Εθνική, ο Αντετοκούνμπο έγινε ο τρίτος Έλληνας παίκτης, ο οποίος σημειώνει τουλάχιστον 40 πόντους σε ματς του Eurobasket. Πρώτος στη λίστα είναι, φυσικά, ο Νίκος Γκάλης, ο οποίος το έπραξε πέντε φορές, με κορυφαία όλων τους 46 πόντους κόντρα στη Σουηδία το 1983. Όσο για τον πρώτο (χρονικά) που τα είχε καταφέρει, είναι ο αείμνηστος, Γιώργος Κολοκυθάς, ο οποίος είχε σκοράρει 43 στην αναμέτρηση με την Ισπανία το 1967.

Σχετικές ειδήσεις


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss