Ο Mπόρις Τζόνσον υπέβαλε επίσημα την παραίτησή του στη βασίλισσα Ελισάβετ

Ο Μπόρις Τζόνσον έφυγε από το Κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας και δεν είναι πλέον πρωθυπουργός της Βρετανίας

Ο Μπόρις Τζόνσον αναχώρησε από το Κάστρο Μπαλμόραλ στη Σκωτία αφού συνάντησε τη βασίλισσα Ελισάβετ. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ λένε ότι η παραίτησή του έγινε δεκτή από τη μονάρχη.
Σε μια δήλωση ανέφερε: «Ο αξιότιμος βουλευτής Μπόρις Τζόνσον είχε ακρόαση από τη Βασίλισσας σήμερα το πρωί και υπέβαλε την παραίτησή του ως Πρωθυπουργός και Λόρδος του Υπουργείου Οικονομικών, την οποία η Αυτή Μεγαλειότης ευχαρίστως αποδέχτηκε».

Τεχνικά, αυτή τη στιγμή, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει πρωθυπουργό. Ο Τζόνσον και η σύζυγός του Κάρι πέρασαν σχεδόν 40 λεπτά με τη βασίλισσα πριν εγκαταλείψουν τη Σκωτία, λίγα λεπτά πριν το μεσημέρι.
Η Λιζ Τρας κατευθύνεται με τη σειρά της στο κάστρο Μπαλμόραλ για να συναντήσει τη βασίλισσα και να αναλάβει επίσημα καθήκοντα ως η 15η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου που διορίζει η 96χρονη μονάρχης.

Στη συνέχεια θα επιστρέψει στο Λονδίνο και θα εκφωνήσει την πρώτη της ομιλία ως πρωθυπουργός έξω από τη Ντάουνιγκ Στριτ. Η Τρας είναι πιθανό να ανακοινώσει τα νέα ονόματα του υπουργικού συμβουλίου σήμερα.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss