Ο street artist πίσω από το γκράφιτι του Νικολαΐδη μιλά στο Newsbomb

Τζωρτζίνα Ντούτση
04/11/2022 15:21

Το 2017 μια γκράφιτι προσωπογραφία του Στάθη Ψάλτη, κατακλύζει το διαδίκτυο και γίνεται viral! Πίσω από το πολυσυζυτημένο έργο βρίσκεται ο street artist «Πλάτων», ένας αυτοδίδακτος καλλιτέχνης που οι τοιχογραφίες του εντυπωσιάζουν και συγκινούν.
Ο «Πλάτων» έχει κάνει τάση τις προσωπογραφίες γνωστών προσωπικοτήτων. Εκτός από τον Στάθη Ψάλτη, έχει δημιουργήσει το πορτρέτο του Νίκου Ξυλούρη, του Τζίμη Πανούση και άλλων.Πρόσφατα, ο Δήμος Βύρωνα, θέλοντας να τιμήσει τον Ολυμπιονίκη του Tae kwon Do, Αλέξανδρο Νικολαΐδη, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο, ανέθεσε στον Πλάτωνα τη δημιουργία μιας τοιχογραφίας μεγάλης κλίμακας για τον σπουδαίο αθλητή.

To πολυσυζητημένο και συγκινητικό γκράφιτι του Πλάτωνα για τον Αλέξανδρο ΝικολαΐδηΝίκος Χριστοφάκης / Newsbomb.gr

Το Newsbomb.gr βρέθηκε στο Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Βύρωνα όπου βρίσκεται το γκράφιτι για να συναντήσει τον ταλαντούχο street artist. Εκεί ο Πλάτωνας -συγκινημένος- μάς αποκάλυψε όλους τους συμβολισμούς και την ιδέα πίσω από το εντυπωσιακό γκράφιτι -ένα ακόμα έργο του που έγινε viral και έκανε όλο το διαδίκτυο να συγκινηθεί- μίλησε για τη σημασία που έχει για τον ίδιο, μας περιέγραψε τη διαδικασία της δημιουργίας του και μοιράστηκε μαζί μας την αντίδραση της οικογένειας του Αλέξανδρου Νικολαΐδη για το γκράφιτι.Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της κουβέντας μας, περαστικοί κάθε ηλικίας, σταματούσαν να θαυμάσουν την εντυπωσιακή τοιχογραφία, να τη φωτογραφίσουν με το κινητό τους τηλέφωνο ή να δώσουν συγχαρητήρια στον ταλαντούχο καλλιτέχνη.
– Πόσο χρόνο σου πήρε να φτιάξεις το γκράφιτι του Αλέξανδρου Νικολαΐδη;
«Η τοιχογραφία χρειάστηκε για να γίνει γύρω στις τρεις ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, σταματούσα τα μεσημέρια για ένα τρίωρο περίπου, όταν είχε πάρα πολύ ήλιο και δεν μπορούσα να δω το σχέδιο.Το ύψος της τοιχογραφίας είναι 4 επί 3 μέτρα. Πλέον οι διαστάσεις που επιλέγω είναι αυτές για να είναι μνημειακές όπως αντιστοιχεί σε ένα πρόσωπο. Θα μπορούσα να τον κάνω πολύ μικρότερο, αλλά δεν ήθελα. Θέλω η εικόνα να σε τραβήξει από τα μάτια και για να γίνει χρησιμοποιώ όλα μου τα “όπλα”».- Πώς προέκυψε η ιδέα για το γκράφιτι;«Έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο Βύρωνα. Μου το πρότειναν ως ιδέα, μου άρεσε και το κάναμε. …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss