Ο συνδικαλισμός στα… καλύτερά του στο υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου

Το εορταστικό και εύθυμο κλίμα στους διαδρόμους του υπουγείου φαίνεται να πείραξε κάποιους…

Ευτράπελα άνευ λόγου και αιτίας και κακοπροέραιτα σχόλια τα οποία οι ιθύνοντες προσπάθησαν να μαζέψουν όπως.. όπως, προκάλεσε η υπόθεση με τα χριστουγεννιάτικα στολίδια στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου τα οποία είχαν τα πρόσωπα όλων των εργαζομένων.
Μάλιστα η καυστική κριτική έγινε και κατά το πρόσωπο του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ο οποίος, όπως και δεκάδες άλλοι εργαζόμενοι του υπουργείου, εμφανιζόταν στα στολίδια. Μια ιδέα που σκοπό είχε να αναδείξει την ανθρώπινη πλευρά του κρατικού μηχανισμού τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Σημειώνεται ότι η προετοιμασία των στολιδιών έγινε από τους υπαλλήλους του υπουργείου, οι οποίοι μάλιστα -κατά την εορταστική διάθεση που υπήρχε- καταγράφηκαν σε βίντεο με σκοπό την προβολή του καλού χριστουγεννιάτικου κλίματος. Παρά ταύτα η εν λέγω ενέργεια έφτασε να «κατακρίνεται» στην ανακοίνωση του Πανελληνίου Συλλόγου Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, τονίζοντας ότι οι υπάλληλοι δεν είχαν ειδοποιηθεί ότι θα βιντεοσκοπούνταν κατά τον στολισμό.

Οι παραπάνω υπαινιγμοί όμως απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα και γίνεται εύκολα αντιληπτό με μία αναζήτηση στα social media, στα οποία ο Πρόεδρος Υπαλλήλων της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης και Εισηγητής Γραμματειακής Υποστήριξης & Διοικητηκής Μέριμνας, Γιάννης Πάλλας, εμφανίζεται να έχει ο ίδιος αναρτήσει θετικά σχόλια για την πρωτοβουλία των εργαζομένων να κατασκευάσουν στολίδια με τα πρόσωπά τους.

Τι έγραφε ο κ. Πάλλας στην ανάρτηση την οποία και κατέβασε:
«Ξέρετε ότι δεν “μασαω” τα λόγια μου.… Ως Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σύλλογου Υπαλλήλων Υποδοχης και Ταυτοποίησης πολιτών Τρίτων χωρών βρίσκω την ιδέα εξαιρετική και έξυπνη στο πνεύμα των εορτών. Άνθρωπο κεντρική και καλοπροαιρετη από πλευράς της πολιτικής και Διοικητικής ηγεσίας του Υπουργείου για τους υπαλλήλους του Υπουργείου κεντρικά και περιφερειακά (των δομών) που αποτελούν βασικό πυλώνα του Μεταναστευτικου και όλα αυτά τα χρόνια είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης!!!
Μακάρι το πνεύμα και το νοημα της συγκεκριμενης ενέργειας να διακατέχει την ηγεσία του Υπουργείου και στα υπόλοιπα θέματα και αιτήματα των εργαζομένων που είναι σε γνώση τους και δεν θα πάψουμε ποτέ να διεκδικούμε την λύση τους!!! (Αυτά για όσους κάνουν κακοπροαιρετη κριτική για πολιτικούς ή άλλους λόγους). Καλές γιορτές σε όλους με υγεία, ειρηνη και ευτυχία!!!».

Θα έλεγε κανείς πως το θέμα θα είχε τελειώσει εκεί, ωστόσο προφανώς ο κ. Πάλλας αντιλαμβανόμενος την δυναμική του θέματος στα social media, κατέβασε την ανάρτησή του και βρέθηκε να είναι ένας από τους συμμετέχοντες του κειμένου που καθύβριζε την πρωτοβουλία του Υπουργείου με ψεύδη.
Άλλωστε ο κ. Πάλλας ο οποίος άλλαξε απόψεις εντός λίγων ωρών είχε δώσει το παρών στην εν λόγω εκδήλωση όπως καταμαρτυρούν και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα.
Το περιστατικό είναι άλλη μία υπενθύμιση πως πολλοί συνδικαλιστές εκμεταλλεύονται τον ρόλο τους και πάνε όπου «φυσάει ο άνεμος».
Μάλιστα όπως ψιθυρίζεται στους διαδρόμους του υπουργείου ο κ. Πάλλας φαίνεται να μην έχει βρεθεί εκεί από εκείνη την επίμαχη μέρα.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss