Ο ΣΥΡΙΖΑ συσπειρώνεται και διευρύνεται

Ο χαιρετισμός που ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε το βράδυ της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Ευκλείδη Τσακαλώτου, αποτελεί ένα σαφές μήνυμα ενότητας

Να συσπειρώσει του πολίτες που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουλίου, το 2019, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα κατασταλάξει στο τι θα ψηφίσουν στην επόμενη αναμέτρηση, επιχειρεί η Κουμουνδούρου. Παράλληλα, προσπαθεί να φέρει κοντά της και ανθρώπους που αισθάνονται αριστεροί, όμως ένιωσαν «προδομένοι» μετά τη συνθηκολόγηση του 2015.
Οι δύο αυτές στρατηγικές κινήσεις που ετοιμάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν είναι μόνο έργα επί χάρτου, αλλά έχουν αρχίσει να λαμβάνουν «σάρκα και οστά». Ο χαιρετισμός που ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε το βράδυ της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Ευκλείδη Τσακαλώτου, αποτελεί ένα σαφές μήνυμα ενότητας.

Με δεδομένο ότι στις επόμενες εκλογές διακυβεύονται πολύ περισσότερα πράγματα από την ιδεολογική «καθαρότητα» του ΣΥΡΙΖΑ, όλες οι τάσεις του κόμματος είναι αποφασισμένες να αφήσουν στην άκρη τις όποιες αντιπαραθέσεις και να βαδίσουν ενωμένες στον δρόμο προς τη νίκη. Επομένως, η κοινή εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα, με τον άτυπο επικεφαλής της εσωκομματικής μειοψηφίας, είναι η καλύτερη απόδειξη συσπείρωσης των κομματικών δυνάμεων.
Την ίδια, όμως, στιγμή, η Κουμουνδούρου συνεχίζει τις προσπάθειες αμφίπλευρης διεύρυνσης που έχει ξεκινήσει από εδώ και κάποια χρόνια. Μπορεί το περασμένο διάστημα το βάρος να έπεσε προς την πλευρά της Σοσιαλδημοκρατίας και του Κέντρου, τώρα, όμως, όλα δείχνουν πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κοιτάζει προς… τα αριστερά του.

Την διεύρυνση προς τα αριστερά, εκεί όπου υπάρχει μεγάλο τμήμα ψηφοφόρων που «πνίγεται» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά δυσκολεύεται να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ, κοιτάζει στην παρούσα φάση ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτός είναι και ο λόγος που δέχθηκε στο κόμμα και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τις ανεξάρτητες βουλεύτριες, Αγγελική Αδαμοπούλου και Φωτεινή Μπακοδήμα, που είχαν εκλεγεί με το ΜΕΡΑ25, θέλοντας να συμβολίσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το μεγάλο κόμμα της αριστεράς.

Μάλιστα, οι συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού, αναφέρουν ότι μόλις ξεκινήσει η παρουσίαση των προσώπων που θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια του κόμματος τους, τότε θα γίνει ακόμα πιο κατανοητό το μέγεθος της διεύρυνσης και η συστηματική δουλειά που γίνεται όλον αυτόν τον καιρό.
Διαβάστε επίσης:
Και η Μπακοδήμα στον ΣΥΡΙΖΑ – 88 πλέον οι βουλευτές του κόμματος
Ο Τσίπρας κλείνει οριστικά τα εσωκομματικά μέτωπα

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 7,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss