Ο Τσίπρας απάντησε στον Μητσοτάκη με κάλεσμα στις «δημοκρατικές δυνάμεις»

Ακόμα πιο επιτακτικά επαναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στον δημόσιο διάλογο την ανάγκη συσπείρωσης όλων των «προοδευτικών δυνάμεων» απέναντι στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε μια κίνηση που θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας κυβέρνησης συνεργασίας από την Κυριακή της απλής αναλογικής.

Ο χαρακτηρισμός «τερατογένεση» που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ, θέλοντας να περιγράψει μια πιθανή κυβέρνηση που θα μπορούσε να προκύψει από τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΜΕΡΑ25, σχολιάστηκε με έντονο τρόπο σε όλα τα κομματικά επιτελεία.
Ο όρος «αντιδημοκρατική συμπεριφορά» κυριάρχησε σε αυτά τα σχόλια. Διότι, όπως εξήγησαν πρόσωπα από την Κουμουνδούρου και από τη Χαριλάου Τρικούπη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης -για τον οποίο αναφέρουν ότι αποτελεί με διαφορά από τον δεύτερο τον χειρότερο πρωθυπουργό της χώρας από τη μεταπολίτευση και ύστερα- καλό θα ήταν να κοιτάξει στον καθρέφτη του αν αναζητά «τέρατα» και να αφήσει τις υποδείξεις προς τον ελληνικό λαό.

Την ίδια, όμως, στιγμή, η «αντιθεσμική» και «αντιδημοκρατική» συμπεριφορά του πρωθυπουργού για την οποία μιλάει η αντιπολίτευση, προσέφερε μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα, να θέσει στο τραπέζι του διαλόγου την υπόθεση της προοδευτικής κυβέρνησης. Αυτή τη φορά, μάλιστα, ακόμα πιο επιτακτικά.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν άργησε να απαντήσει στα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το έκανε λίγη ώρα αργότερα, από το φεστιβάλ της νεολαίας του κόμματος του. Και όσο σκληρή και αν ήταν η γλώσσα που χρησιμοποίησε εναντίον του πρωθυπουργού, στην πραγματικότητα επιθυμούσε να απευθυνθεί στον Νίκο Ανδρουλάκη -κατά κύριο λόγο- και στον Γιάνη Βαρουφάκη – δευτερευόντως.

Ακόμα και στον Δημήτρη Κουτσούμπα ήθελε να απευθυνθεί ο τέως πρωθυπουργός – παρότι γνωρίζει πολύ καλά ότι το ΚΚΕ έχει κρυστάλλινη και τεκμηριωμένη θέση για τον αντιδραστικό ρόλο των αστικών κυβερνήσεων, αρνούμενο διαχρονικά να συμμετέχει σε μια τέτοια διαδικασία.

«Δε θα αφήσουμε να γυρίσετε την Ελλάδα δεκαετίες πίσω. Να γίνει κράτος παρίας στη Δημοκρατική Ευρώπη. Να μετατραπεί σε ασθενική Δημοκρατία. Και αυτό δεν είναι, ξέρετε, μονάχα ευθύνη δική μας αλλά και όλων των δημοκρατικών δυνάμεων. Όλων των δημο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss