Ο… τυφώνας Εύα Καϊλή παγώνει τους «γάμους» μέχρι τις εκλογές

Οι ραγδαίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Εύας Καϊλή αλλά και συνολικά το Qatar Gate παγώνουν τους «γάμους» και τους «αρραβώνες» που ψήνονταν στο παρασκήνιο το προηγούμενο διάστημα

Με δεδομένο τον αντίκτυπο του Qatar Gate στην εσωτερική πολιτική σκηνή θεωρείται δεδομένο ότι οι συζητήσεις περί προοδευτικών κυβερνήσεων και περί κεντροδεξιών ανοιγμάτων παγώνουν προσώρας αφού τα τρία μεγάλα κόμματα οχυρώνονται το κάθε ένα στο δικό του εκλογικό ακροατήριο.
Στην Πειραιώς για παράδειγμα φαίνεται να έχουν αγριέψει προς τα δεξιά και ισχυρίζονται ότι «ο πανικός του Ανδρουλάκη ρίχνει το ΠΑΣΟΚ στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ και ενισχύει τη γαλάζια παράταξη», προσθέτοντας ότι είναι μονόδρομος η αυτοδυναμία της ΝΔ κόβοντας κάθε ενδεχόμενο ανοίγματος προς τη Χαριλάου Τρικούπη.

Κυβερνητικά στελέχη κάνουν πλέον λόγο για σύμπνοια της Χαριλάου Τρικούπη με την Κουμουνδούρου, επισημαίνοντας την ρητορική «από την προοδευτική διακυβέρνηση χωρίς τον Μητσοτάκη, στην «προοδευτική διακυβέρνηση χωρίς τη Νέα Δημοκρατία», όπως επίσης και τις μετεγγραφές, που κατά καιρούς έχουν γίνει από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ. Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι το διαφαινόμενο σκηνικό πόλωσης, όχι μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρείται αυτονόητο, αλλά και με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενισχύει το επιχείρημα περί ανάγκης αυτοδυναμίας, ώστε η χώρα να προχωρήσει απρόσκοπτα στην επόμενη ημέρα, αλλά και να αποφευχθεί μία περίοδος αστάθειας και ατέρμονων διαβουλεύσεων, που θα ακολουθούσε σε αντίθετη περίπτωση τις δεύτερες κάλπες, θέτοντας ενδεχομένως σε κίνδυνο τόσο την πορεία της οικονομίας, σε μια κρίσιμη συγκυρία, όσο και το πεδίο των εθνικών θεμάτων, καθώς την ίδια περίοδο θα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή πριν τις εκλογές και η Τουρκία, με τον απρόβλεπτο Ταγίπ Ερντογάν να προσπαθεί να διασφαλίσει την επανεκλογή του στην προεδρία.
Αντίθετα στην Κουμουνδούρου στρέφουν την προσοχή τους και προς το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη αντιμετωπίζοντάς τον και με το «καρότο» και με το «μαστίγιο», αξιοποιώντας βεβαίως την υπόθεση διαφθοράς που βαραίνει την Εύα Καϊλή.

Από τη μια λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να συμφωνεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι η κυρία Καϊλή λειτουργούσε σαν «Δούρειος Ίππος» της ΝΔ εντός της Χαριλάου Τρικούπη και από την άλλη χρησιμοποιεί το «μαστίγιο» αρχικά για να «αντλήσει» από τη «δεξαμενή» του ΠΑΣΟΚ και δευτερευόντως να το «κοντύνει» εκλογικά. «Πώς θα συνεργαστεί με τον ωτακουστή του;» αναρωτιέται συχνά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις δημόσιες τοποθετήσεις του, θέλοντας προφανώς να καταστήσει ανέφικτη μια ενδεχόμενη συνεργασία μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Συμπερασματικά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα πάνε σε σκληρή «τριχοτόμηση» δίνοντας βάρος στις εσωτερικές συσπειρώσεις των εκλογικών τους ακροατηρίων, αφού η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και το βαρύ κλίμα δεν επιτρέπουν προεκλογικές προσεγγίσεις.
Σχετικές ειδήσεις
Τσίπρας για Κατάρ: Αντί να αποκλειστεί η Κροατία, αποκλείστηκε η Καϊλή
Ανδρουλάκης για Qatar Gate: Έλεγχος στην περιουσία των ευρωβουλευτών

Εύα Καϊλή: Η πρώτη δήλωση για Qatar Gate – Εμπλέκει Μπορέλ, Μέτσολα


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss