Οδική Ασφάλεια: Διμερής συνεργασία Ελλάδος – Αλβανίας – FleetNews

Τη διμερή συνεργασία Ελλάδος – Αλβανίας σε θέματα Οδικής Ασφάλειας εγκαινίασε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές Μιχάλης Παπαδόπουλος, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 από τα Τίρανα.
Η επίσκεψη της ελληνικής αποστολής στην Αλβανία, με επικεφαλής τον κ. Παπαδόπουλο, πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της αλβανικής κυβέρνησης μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδος στα Τίρανα.
Σκοπός της διμερούς συνάντησης ήταν η ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών, καθώς και η παρουσίαση της στρατηγικής των δύο χωρών σε θέματα οδικής ασφάλειας και επιμόρφωσης των πολιτών.
Ο Υφυπουργός Μεταφορών, κατά την εισήγησή του, παρουσίασε τις ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στους τομείς της Οδικής Ασφάλειας, της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και των κανόνων κυκλοφορίας των Ιστορικών Οχημάτων. Εξειδίκευσε περαιτέρω τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί, καθώς και τον σχεδιασμό που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο, με δεδομένο ότι η οδική ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Ειδικότερα, ο Υφυπουργός Μεταφορών παρουσίασε τους βασικούς άξονες του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας για τη δεκαετία 2021-2030, το οποίο εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της αρμόδιας Κυβερνητικής Επιτροπής στην οποία προεδρεύει.
Όπως δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος: “Ήδη έχουν ληφθεί σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες για την Οδική Ασφάλεια στην Ελλάδα, όπως ο νέος νόμος για την εκπαίδευση και τις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών, όπου προβλέπεται η αναβάθμιση του περιεχομένου της εκπαιδευτικής ύλης και η χρήση τεχνολογικών μέσων για τη διασφάλιση της διαφάνειας στη θεωρητική και πρακτική δοκιμασία”.
“Ταυτόχρονα, αναμορφώνε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss