Οι 4 καλύτερες θέσεις ύπνου μετά από καισαρική τομή

Θα χρειαστεί να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές με το σώμα σας μετά τον τοκετό ενός παιδιού με καισαρική τομή. Η επανεξέταση των θέσεων ύπνου μετά από καισαρική τομή είναι μια τέτοια αλλαγή για να βοηθήσει τη χειρουργική τομή να επουλωθεί καλύτερα. Ο επαρκής ύπνος στις σωστές θέσεις ύπνου μετά τον τοκετό είναι απαραίτητος για να επιστρέψει ο οργανισμός στην κατάσταση πριν την εγκυμοσύνη. 

Παρακάτω θα βρείτε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να δοκιμάσετε να κοιμηθείτε μετά από καισαρική τομή. Το αν κάποιος λειτουργεί για εσάς ή όχι εξαρτάται από το επίπεδο ευκολίας και άνεσης που αναπτύσσετε με τη θέση. Ας δούμε αναλυτικά.

  • Στην πλάτη σας: Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτή είναι μια άνετη στάση για τις πρώτες μέρες και εβδομάδες μετά την καισαρική τομή. Δεν υπάρχει πίεση στην τομή όταν κοιμάστε ανάσκελα. Μπορείτε επίσης να βάλετε ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα για επιπλέον άνεση. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν τη δυσκολία να σηκωθείτε από το κρεβάτι ή να καθίσετε, καθώς μπορεί να ασκήσει κάποια πίεση στο σημείο της τομής. Δεν είναι επίσης η σωστή θέση να εξετάσετε εάν έχετε μη φυσιολογική αρτηριακή πίεση. Ενώ σηκώνεστε από αυτή τη θέση, θα ήταν καλύτερο για εσάς να κυλήσετε στο πλάι και στη συνέχεια να καθίσετε και να σηκωθείτε αν χρειαστεί.
  • Στο πλάι: Αυτή είναι μια πιο άνετη θέση μετά τον τοκετό. Δεν υπάρχει πίεση στο σημείο της τομής και είναι λιγότερο επώδυνο όταν σηκώνεστε από το κρεβάτι. Ο ύπνος στα αριστερά βοηθά στη βέλτιστη ροή του αίματος και βελτιώνει την πέψη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαξιλάρια για να στηρίξετε την κοιλιά και τους γοφούς σας. Επίσης, είναι η καλύτερη θέση για να εξετάσετε εάν έχετε προβλήματα αρτηριακής πίεσης. 
  • Ανυψώνοντας το πάνω μέρος του σώματός σας: Στηρίξτε το πάνω μέρος του σώματός σας με πολλά μαξιλάρια, έτσι ώστε όλο το σώμα να είναι ανασηκωμένο. Βοηθά στην καλύτερη αναπνοή και επίσης διευκολύνει τον ύπνο. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα να σηκώνετε ολόκληρο το σώμα, χρησιμοποιήστε μαξιλάρια ανάμεσα στα γόνατά σας και κάτω από τους γοφούς σας. 
  • Όρθια: Εάν καμία από τις παραπάνω στάσεις δεν λειτουργεί, μπορείτε να δοκιμάσετε να κοιμάστε ενώ κάθεστε σε έναν καναπέ ή καρέκλα με πολλά μαξιλάρια για υποστήριξη. Αυτή είναι μια προσωρινή θέση ύπνου, αλλά κάνει τη δουλειά σας πιο εύκολη όταν θηλάζετε ή εάν θέλετε να χαλαρώσετε. Οι ξαπλώστρες μπορούν να προσφέρουν καλή ξεκούραση κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες.

The post Οι 4 καλύτερες θέσεις ύπνου μετά από καισαρική τομή appeared first on Νέοι Γονείς.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss